Министърът на младежта и спорта и кметът на Варна призовават варненци да Живеят Активно


Министърът на младежта и спорта и кметът на Варна призовават варненци да Живеят Активно

На 12 юли 2015 г. стартира варненското издание на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!, в което хиляди варненци ще имат възможност да спортуват и да се забавляват заедно със своите семейства и приятели. На официална церемония Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на града Иван Портних, менидъжърът „Корпоративни връзки“ в Нестле България Нели Ангелова и редица български спортни легенди и знаменитости ще дадат официален старт на инициативата в града. Те ще поведат хиляди варненци и гости на града на символичен пешеходен поход към Морската градина, градския плаж и Пристанище Варна, където на 10 различни локации ще бъдат организирани спортни активности, състезания, турнири и танци.

След 3-годишно прекъсване най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, която тази година празнува своя 10-ти юбилей, се завръща във Варна и ще предложи един активен и забавен ден за хора от всички възрасти със силно участие на местните спортни клубове и младежки организации. Началото на инициативата ще бъде дадено в 10:00 часа на Севастопол, пред хотел Черно море, а празничният завършек на ЖИВЕЙ АКТИВНО! във Варна ще бъде отбелязан с грандиозен концерт от 18:30 часа на Пристанище Варна с участието на Рафи, Сантра, Skiller, Невена Пейкова, Играта, Иво и Пламен и Ангел Ковачев. Още на 11 и 12 юли на територията на Варненския залив ще се проведе регата за килови яхти "Порт Варна" и варненци не само ще се докоснат до любимите си изпълнители, но ще се насладят на неповторимия морски дух на град Варна, който залива ще създаде.

През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, тенис на маса, плажен футбол, катерене, танци и много други активности. Актьорите Симеон Лютаков и Евгени Будинов ще се включат във волейболния и баскетболния турнир. Редица местни спортни клубове и младежки организации ще допринесат за спортни ден на варненци и ще организират демонстрации, уроци и игри за малки и големи от 11:00 до 18:00 часа. Специално организиран баскетболен турнир за аматьори ще се проведе в двора на Варненската търговска гимназия, където на обновеното с доброволен труд, благодарение на Tramplin.bg игрище, момчетата от 3X3 баскетбол ще очакват всички желаещи да се включат в играта. В Морската градина, младежите от скейт клуб Варна ще се включат в Скейтборд уроци и демонстрации за всички възрасти, а на сцена „Раковина“, партньорите на инициативата ЕКОПАК ще проведат арт работилница под надслов „Нов живот за старата пластмаса“. Тереза Маринова и партньорите от Българска федерация по атлетика ще се включат в уроци и демонстрации по детска атлетика и ще организират забавни игри за цялото семейство на поляна до „Кривото дърво“, а инструкторите от клуб за спортно катерене ВАРНАКЛАЙМИНГ и момчетата и момичетата от Корабостроител'92 ще очакват участниците на „Амфитеатъра“ под Пантеона, с демонстрации по тенис на маса и уроци по алпинизъм.

20 избрани Facebook фена на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще имат възможност да се докоснат до екстремния спорт уейкборд и да се включат в 10-минутен Уейк трайл в Уейк Парк Инифинити, където ще ги очаква Skiller, а Йордан Йовчев и Борис Трендафилов ще организират уроци по спортна гимнастика и Cross Fit на южния плаж в града. Партньорите на инициативата АСЕМ ще проведат изправителна лечебна гимнастика отново на плажа, а клуб „Приятели на морето“ и БЧК ще се включат съответно с уроци по гмуркане и оказване на първа помощ на територията на басейна.

Демонстрации по йога с клуб „Сикрет“, тай-чи с клуб „Лао Шъ“, карате с клуб „Шотокан“, танци и още много движение, спорт, състезания, игри са само част от активностите, които организаторите от Нестле България са подготвили за града, съвместно с Община Варна. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook или на сайта на инициативата jiveiaktivno.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама