Постигни невъзможното


Постигни невъзможното
Снимка: iStock/Guliver

Не чакайте във вас да се всели духът на древногръцки олимпиец, за да постигнете бленуваната си спортна форма. Гуруто на бягането Ерик Ортън ще ви научи да извличате най-доброто от всеки пробяган километър, независимо дали сте абсолютни начинаещи, маратонци, трениращи за нови дистанции, или изгубили удоволствието от бягането ветерани.

Един от многото примери за треньорските качества на Ерик е журналистът Кристофър Макдугъл – авторът на световния бестселър "Родени да тичат“. Треньорът помага на вечно контузения Макдугъл да постигне върхова форма за първия по рода си ултрамаратон с индианците от племето тараумара, доказали се като най-издръжливите бегачи на планетата. По време на маратона Ерик внимателно изучава техниката на бягане на тараумара и почерпва вдъхновение за уникалните си тренировъчни методи.

Сега "чудотворецът“, както го нарича самият Макдугъл, събира безценния си опит в ръководството за бягане и активен начин на живот "Постигни невъзможното“. Книгата е базирана върху изградената от Ерик концепция за "Страхотното невъзможно“ – вярата, че няма непостижими цели и всеки може да се превърне в атлета, и човека, който винаги е мечтал.

Бягането е сред най-естествените човешки дейности, но е свързано с принципите на спортната подготовка колкото всеки друг вид спорт или физическа активност. С помощта на представената в ръководството тренировъчна програма, която е фокусирана върху силова подготовка, кардиоваскуларна тренировка, правилна стойка при бягане и разумен хранителен режим, преумората и травмите ще се превърнат в артефакти от миналото и пред вас ще се разкрие свят на несекваща мотивация и безграничен потенциал.

Атлетизмът не е призвание и привилегия на малцина. Атлетизмът е избор – направете го!

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама