Само за 2 минути: Упражнение, с което ще се отървете от болката в главата и врата (ВИДЕО)


Само за 2 минути: Упражнение, с което ще се отървете от болката в главата и врата (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Болката във врата може да причини и болка в главата. Тези стречинг упражнения ще освободят напрежението в тази част на тялото. Можете да правите разтяганията и по време на работа пред компютъра, защото продължават само 2 минути.

Болката във врата е често срещано явление при повечето хора. Лошата стойка натоварва мускулите на врата, така че трябва често да правите упражнения, за да предотвратите допълнителни усложнения.

Остеоартритът също е честа причина за болка във врата.

Анджела Леунг, британски физиотерапевт, препоръчва двуминутно упражнение за разтягане на врата, което трябва да правите на всеки няколко часа, за да облекчите напрежението в тази област и ще видите как дискомфортът в мускулите изчезва.

Вижте още: Ето как лесно тибетските монаси премахват болките в гърба (ВИДЕО)

Ето как стъпка по стъпка да направите упражнението за отпускане на врата:

Докато сте в седнало положение, дръпнете главата си надясно с дясната си ръка и я задръжте в това положение за около 20 секунди. След това повторете същото от лявата страна, с лявата ръка. Със същата ръка наведете главата си надолу, така че брадичката да се опита да докосне ключицата и да я задържи в това положение и след няколко секунди стегнете коремните мускули, за да огънете гърба си, след което се върнете в първоначалната позиция. 

Повторете всичко от дясната страна, с дясната ръка.  Това ще стане вашето любимо упражнение против умора и нервност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама