Страхотните ползи от стречинга


Страхотните ползи от стречинга
Снимка: iStock

Стречингът, познат още като "разтягане", представлява система от специални упражнения за разтягане на мускулите и прилежащите тъкани.

Стречинг упражненията имат изключително много ползи за тялото ни, но въпреки това се сещаме за тях само когато получим мускулни крампи или някакво друго схващане. Според много специалисти именно това е най-добрият начин да започнете деня си.

Ето и някои от ползите:

Стречингът подобрява еластичността на мускулите, издължаването на мускулните влакна. Този вид дейност разтяга мускулите и прилежащите тъкани и е фактор при възстановяването им, тонизирането на сухожилията и подобряването на работата на ставите.

Стречингът е наричан още "биохимията на доброто настроение", тъй като според някои учени води до повишаването на ендорфините в тялото, отговорни за чувството на удовлетвореност.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА ДА ТРЕНИРАМЕ КИКБОКС

Разтягането запазва мускулите гъвкави, силни и здрави, а ние се нуждаем от тази гъвкавост, за да поддържаме движението в ставите. Без нея мускулите се скъсяват и стават стегнати, а в последствие при активност те са слаби и трудно издържат на натоварването.

Гъвкавостта може да подобри ежедневните движения, да ги улесни и да ги направи по-малко изморителни. Тази гъвкавост намалява с напредването на възрастта, но лесно може да се възстанови с практикуване на редовен стречинг.

Една от основните ползи е подобрената циркулация, която увеличава притока на кръв към мускулите и им помага за намаляване на времето за възстановяване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама