Вдъхновяващо: Жена на 74 е фитнес инфлуенсър (СНИМКИ)


Вдъхновяващо: Жена на 74 е фитнес инфлуенсър (СНИМКИ)
Снимка: Instagram

Тази жена е доказателство, че никога не е късно да се промениш. Само преди 4 години 74-годишната Джoaн Мaкдoнaлд тежала 90 кг, страдала от артрит, високо кръвно, висок холестерол и силен рефлукс.

"Изморявах се бързо, едва качвах стълби, чувствах се нещастна в собствената си кожа", споделя канадката.

В един момент решава да сложи край на всичко това и напълно да промени начина си на живот. С помощта на дъщеря си Мишел, която е фитнес инструкторка, Джоан успява да свали 30 кг, превръщайки се в интернет сензация. В момента тя една от най-възрастните инфлуенсърки и има над 1,2 млн. последователи в Instagram, където постоянно качва мотивиращи снимки и видеа.

Трансформацията на Джоан е наистина впечатляваща - драстично намалява приема на лекарства, отслабва и оформя мускулите си, като постига всичко това с редовни тренировки (5 тъпи седмично) и балансирано хранене. Тя яде често, но порциите ѝ са много по-малки отпреди, като в чинията ѝ задължително присъства месо, зеленчуци и зърнени култури.

В момента Джоан е напълно отдадена на здравословния начин на живот, а мотивацията ѝ е за пример.

"Не можеш да върнеш часовника назад, но можеш да го навиеш", категорична е тя.

"Това са бурни времена и мисля, че всички можем да се съгласим, че доброто здраве е ключът към пълноценен и щастлив живот. Балансираното хранене, изграждането на мускулна маса и намаляването на талията ми бяха неща, върху които наистина трябваше да се фокусирам и все още го правя. След 4 години мога да кажа, че тайната на моя успех е просто да следвам тези навици, които първоначално трябваше да изградя", категорична е Мaкдoнaлд

Промяната ѝ се дължи на много упоритост, воля и работа, като съветва своите последователи в социалната мрежа да не се отказват, независимо от трудностите.

"Бъдете горди и щастливи от всеки напредък. Може да изгубите много енергия, желаейки нещата да се случват по-бързо и да не се насладите на всички невероятни успехи, които постигате. Обичайте се СЕГА и празнувайте всяка стъпка от пътя!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама