Видове аеробика и техните ползи


Видове аеробика и техните ползи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Както става видно от името ѝ, аеробиката насища тялото ви с кислород и подобрява храненето на тъканите посредством трениране и повишаване потенциала на сърцето, кръвообращението, белите дробове. Така укрепва и оздравява целия организъм.

За аеробните тренировки е характерно изгарянето на мазнини за получаване на енергия. Това води до намаляване на теглото и отслабване.

Важно е, че натоварва всички големи групи мускули, прави ги по-здрави и силни. Особено благотворно действа на долната част на тялото.

Практикувайки я, развивате завидна гъвкавост и пластичност, поддържате добре оформена фигура. Най-хубавото е, че можете да подберете вид и комплекс упражнения съобразно собствените си потребности и възможности, не сте принудени да се състезавате с никого и да доказвате нищо – просто се забавлявате и се радвате на добра форма.

Аеробиката се оказа изключително гъвкава и сговорчива. Тя приема елементи както от различни спортове, така и от танцовото изкуство.

Сред многото разновидности се открояват:

6 ДОКАЗАНИ ПОЛЗИ ОТ МЕДИТАЦИЯТА

Танцувалната аеробика – практикува се най-масово, носи добро настроение и самочувствие, упражненията са силно емоционални и със заемки от основните видове танци.

Степ аеробика – предназначена е за хора със ставни заболявания, остеопороза, травми. Може да се използва и като заместител на рехабилитационните програми.

Тае бо – съчетание между елементи от бокс, източни бойни изкуства, силови упражнения и аеробика.

Водната аеробика е един от много популярните видове гимнастика. Нейното предимство е, че водата поема значителна част от теглото на тялото и така натоварванията на ставите се намаляват. Могат да я практикуват хора с мускулни и ставни болки, дископатии, разширени вени и т. н. Достатъчно е да се подберат упражнения точно за вашите възможности и нужди.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама