6 начина да стимулираме имунитета на децата


 6 начина да стимулираме имунитета на децата
Снимка: iStock/Guliver

В детството имунната система е все още ненапълно зряла и затова децата са най-податливи към развитието на инфекциозни заболявания. Имунната система е съставена от група от органи, тъкани и клетки, които се борят с болестотворните микроорганизми, попаднали в тялото ни. Когато детето притежава силна имунна система, то е по-малко застрашено от развитието на инфекциозни болести и дори да се разболее, ще се възстанови много по-бързо.

1. Задължително кърмете бебето през първите няколко месеца след раждането

Кърмата съдържа антитела, които подпомагат все още несъвършената имунна система на новороденото.

2. Включете плодове и зеленчуци в хранителния режим на детето

Богатите на витамин C и антиоксиданти растителни храни – например ягоди, домати, броколи, боровинки, картофи – ще стимулират значително имунитета му.

3. Давайте им сироп ПРОимун ЩИТ от Марсианци за активна имунна система

Съществуват периоди от годината, когато трябва да положите допълнителни грижи за имунитета на вашето дете. Сиропът ПРОимун ЩИТ от Марсианци е предназначен за дългосрочна употреба за поддържане на имунната система на детето преди и по време на периоди с висок риск.

Полезните съставки на ПРОимун ЩИТ от Марсианци:

Екстракт от плод от черен бъз

Познат от столетия, плодът от черен бъз (Sambucus nigra), притежава много и различни полезни ефекти. Подпомага за здрави дихателни пътища и за нормално функциониране на имунната система.

Екстракт от плод от шипка

Шипката (Rosa canina) притежава антиоксидантен ефект и допринася за нормалното състояние на имунната и дихателната системи.

Витамин C

Витамин C допринася за нормалното функциониране на имунната система. Допълнително, Витамин С притежава и антиоксидантен ефект.

Бета глюкани

Висококачествен бета глюкан от дрожди (Saccharomyces cerevisiae) с научно доказан ефект.

ПРОимун ЩИТ от Марсианци е подходящ за деца на възраст над 1 година. Има приятен вкус на горски плод, без оцветители и консерванти.


4. Оставете детето от време на време да се поизцапа

Обратно на широко застъпената логика, мръсотията в „умерени количества” може да бъде най-добрият приятел на имунитета, тъй като стимулира неговото съзряване. Освен това поддържането на свръххигиена доказано увеличава риска от протриване, т.нар. пресичане и атопични заболявания като астма, атопичен дерматит и др.

5. Намалете количеството захар в детското меню

Сладкото може значително да понижи функцията на имунната система.

6. Окуражете детето да привикне към здравословен хранителен режим и да спортува често

Давайте му личен пример. Противно на общоприетото мнение наднорменото тегло и затлъстяването имат отрицателен ефект върху имунната функция. Ето защо поддържането на оптимално тегло е още един начин да стимулирате детския имунитет.

Източник: zdrave.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички