101-годишен се излекува от коронавирус


101-годишен се излекува от коронавирус
Снимка: iStock/Guliver

Докато Италия продължава да се бори с пандемията от коронавирус, страната обяви добри новини. 101-годишен мъж от Римини беше изписан от болницата миналата седмица, след като победи COVID-19. Идентифициран само като "Г-н П" от властите, столетникът е роден по време на пандемията от испански грип, която се разпространява по целия свят между 1918 и 1919 година.

След като е тестът му за COVID-19 се оказва положителен, "Г-н П" е приет за лечение в болница "Infermi" в Римини. Миналата сряда семейството му го е прибрало обратно вкъщи, изпращайки "послание на надеждата" в тези мрачни времена, пише БГНЕС.

Пандемията от грип през 1918 г. (наречен "испански грип") е причинена от вирус H1N1 с гени от птичи произход. Около 500 милиона души са били заразени - около една трета от населението на света по това време - 50 милиона от които са умрели от вируса, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПАНДЕМИЯТА ОТ ИСПАНСКИ ГРИП ТУК!

"Той е бил свидетел на всичко това", казва заместник-кметът на Римини пред местен вестник. "Война, глад, болка, прогрес, криза и възраждане. След като преодоля 100-годишната бариера, съдбата постави пред него това ново предизвикателство, невидимо и страшно в същото време. "

"И той успя да го премине. Г-н П го направи. Това показва, че дори на 101 години бъдещето все още не е писано."

Г-н П не е единственият столетник, който се е преборил с болестта. В Модена 95-годишната в Емилия-Романя стана първият човек в провинцията, победил COVID-19.

В Китай 103-годишен мъж също беше излекуван в болница в град Ухан.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама