4 ефикасни начина да засилите метаболизма си

  • 4 ефикасни начина да засилите метаболизма си
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 12.09.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Голяма част от представителките на женския пол страдат от бавен метаболизъм. Необяснимо ви е как слабата ви приятелка изяжда толкова много и не наддава нито грам, а на вас всичко ви се лепи? В този случай най-вероятно допускате някои генерални грешки, които оказват голямо влияние върху работата на метаболизма ви. Трябва да промените някои навици, които може би дори не подозирате, че са свързани с метаболизма.

Следвайте съветите, написани по-долу, за да се справите лесно със забавения метаболизъм:

Не водете заседнал начин на живот

В днешно време малко хора намират време за спорт и се залежават прекалено много. Избягвайте да бездействате дълъг период от време. Отделяйте по 30 минутки всеки ден за разходка или тренировка. Движението допринася за забързване на метаболизма.

Яжте пикантни храни

След много проучвания е установено, че пикантната храна забързва метаболизма и изгарянето на мазнини. Хората, които редовно хапват люто, приемат с 30% по-малко храна от тези, които се хранят с обикновени ястия.

Мийте добре плодовете и зеленчуците си

Може би ви се струва странно, че това изобщо има някакво значение за затлъстяването и метаболизма ви, но има и то огромно. След множество проучвания през 2012 година е установено, че пестицидите, които се използват при отглеждането на плодове и зеленчуци, са пряко свързани със затлъстяването и забавянето на метаболизма. Абсолютно винаги много добре мийте плодовете и зеленчуците, а когато имате възможност, залагайте на органични продукти.

Мийте ръцете си

Както при плодовете и зеленчуците, това важи и за ръцете ви. Научно доказано е, че има връзка между вирус и затлъстяването. Вирусните бактерии, които влизат в тялото ни чрез мръсните ни ръце, могат да преобразуват някои стволови клетки в мастни. Не пропускайте да миете ръцете си по няколко пъти на ден, особено преди хранене.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.