4 природни продукта, които повишават имунитета на децата


4 природни продукта, които повишават имунитета на децата
Снимка: iStock

Да приемат детето в детска градина е като да удариш джакпота! Но само родителите на малки деца знаят за кошмара, който започва още в първите дни от голямата сбъдната мечта. 

Вижте още: Всяка домакиня има тази подправка вкъщи, но не подозира ползите й

Детският организъм, който досега е бил в стерилната среда на дома, където сте почиствали всяка паднала на земята играчка, се сблъсква с всички видове вируси. И от тук започва омагьосаният кръг: 5 дни градина, две седмици болно дете у дома.

След периода на пандемията от COVID-19, много специалисти казват, че имунитетът на децата е спаднал драстично заради изолацията. Днес ви представяме 4 ефективни природни средства, с които имунната система на децата ще се повиши.

1. Джинджифил - масовият убиец на всички вируси

Определено може да кажем, че джинджифилът е синоним на здраве. Поради натрапчивия му вкус обаче трудно ще накарате детето си да го яде, заради което ви даваме рецепта за приготвянето му, с която не само, че то ще склони да го пробва, но ще иска още. Рецептата е следната:

30 г корен от джинджифил се обелва и настъргва. Към него се добавя 40 г натурален мед и 1/2 изцеден сок от лимон. Всичко се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес и се слага в буркан. Сместа трябва да нощува в хладилника поне 8 часа. Всяка сутрин давайте по една лъжица от нея, когато детето е здраво. Ако на лице са първите симптоми на настинка или грип, увеличете дозата до 3 пъти на ден.

2. Пшеничен зародиш

Ако искате децата ви хем да се хранят здравословно, хем да не боледуват, то трябва да направите пшеничния зародиш чест гост в менюто им. Добавен към кисело или прясно мляко той се превръща в най-вкусното природно лекарство.

Пшеничният зародиш съдържа в себе си изобилие от витамини от група В, витамин Е, витамин C, микроелементите калций, натрий, магнезий,мед, желязо и цинк.

3. Кисело мляко

Когато говорим за ползите на киселото мляко за имунната система, подчертаваме дебело, че става въпрос за домашно подквасено кисело мляко. Ако вие нямате възможност да го подквасите, се доверете и купете от някоя баба в най-близкото село, без да се притеснявате, защото именно бабите знаят как да лекуват без лекарства. Натуралните пробиотици, които съдържа киселото мляко, изграждат естествена защитна стена на имунната система, която възпрепятства нашествието на вируси.

4. Мед

Мнозина експерти поставят меда на първо място сред естествените стимулатори на имунната система. Подходящ е не само чист пчелен мед, но и восък, клей или пчелно млечице, защото във всички тях се съдържат почти едни и същи полезни вещества. Изобилието от витамини, ферменти, плодови киселини, минерали, микроелементи и биогенни стимулатори активизират редица процеси в организма, сред които растежа на клетките и имунна защита

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама