6 мигновени начина да успокоите нервите


6 мигновени начина да успокоите нервите
Снимка: iStock/Guliver

В днешния динамичен свят всеки ден ние сме изложени на различни източници на стрес и не винаги се чувстваме спокойни. Стресът генерира тревожност, паника, дискомфорт и може да доведе до депресия. Ние ще споделим някои от най-ефективните начини да се успокоите както на работа, така и у дома.

Направете нещо забавно

Чувстваме се толкова добре, когато се усмихваме, смеем се и правим нещо приятно. Дали ще играете на някоя игра, ще рисувате, или ще танцувате - важното е да ви повдигне настроението. Така бързо ще се разсеете и мрачните мисли ще изчезнат.

Дишайте дълбоко

Това ще помогне за бързо стабилизиране на дишането и пулса, което означава, че кислородът ще се разпространи по-активно през тялото и адреналинът в кръвта ще бъде по-малко. Вдишайте малко по-дълбоко от обичайното и се опитайте да се съсредоточите върху дишането: така не само ще изгорите адреналина, но и ще се разсеете, което ще ви позволи да "се издигнете над ситуацията".

Спортувайте

"Когато съм нервен, бягам!", казва Форест Гъмп, героят от филма със същото име.

Фитнес, бягане, плуване или някой друг спорт може да успокои нервите по-добре от алкохол или други субстанции. Фокусирайки се върху физическата умора, вие бързо ще се разсеете от тревожните мисли.

Смейте се или си поплачете

Можете да изпуснете парата и да плачете, ако околната среда и ситуацията ви позволяват да го направите. Или можете да направите обратното. Погледнете се в огледалото и се усмихнете - на себе си, на света, на всичко хубаво около вас.

ЗАЩО ДА СИ ПОХАПВАТЕ ЦЕЛИНА ПО-ЧЕСТО?

Слушайте музика

Както знаете, музиката може да върши чудеса. Една забавна и любима наша песен може да подобри настроението ни за минути. Можете дори да пеете, за да се почувствате по-добре. Просто включете любимата си песен и се усмихнете.

Изпийте чаша вода

Водата определено може да ви отпусне и да успокои нервите. Това е толкова прост и бърз метод. Изпийте чаша вода и усетете как се отпускате и гневът ви напуска. А можете да си вземете вана или душ, което също е толкова приятно и релаксиращо. Особено след тежък работен ден ваната ще ви накара да изпитате огромно удоволствие и да забравите за проблемите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама