7 начина да НЕ напълнеете по време на all inclusive почивка


7 начина да НЕ напълнеете по време на all inclusive почивка
Снимка: iStock

Всяка жена се старае да свали някой и друг килограм преди да стане време за лятна почивка. И съвсем логично, защото надали някой спазва режим, докато е на море. Това е периодът, в който всеки иска да се отпусне и да си почине максимално. Но често след прибиране от почивката, осъзнаваме, че сме качили няколко килограма. Разбира се, има начин да запазите фигурата си, дори да сте на all inclusive почивка. 

1. Намалете въглехидратите на закуска

Знаем колко изкущаващи са всички тези кроасани, палачинки, хлебчета и други тестени изделия, които сякаш ви викат от бюфета. Но закуската е най-важното хранене от деня, но не защото поговорката гласи така. Първото хранене за деня определя нивата на инсулин и глюкоза за целия ден. Тоест, ако вдигнете инсулина още на закуска, то независимо какво ще хапвате след това, той ще стои висок по всяка вероятност. 

Най-добре закусвайте малко зеленчуци (домати и краставици), в комбинация с някакъв протеин или белтък - яйца, кашкавал, месо и т.н. Чак след сте напълнили стомаха си с фибри и протеини, можете да си позволите въглехидрати, без да се притеснявате за нивата на инсулина.

6 симптома, които издават, че страдате от глутенова непоносимост

2. Включете повече дейности в режима си

Докато събирате тен на плажа, може да играете волейбол. Плувайки в морето, можете да изгорите много калории (300 до 600 kcal). А вечерните разходки ще ви оставят не само прекрасен спомен, но и ще ви помогнат да изгорите калории.

3. Насладете се на вкуса на храната

Храната, консумирана в компанията на приятели, трябва да носи удоволствие. Усетете текстурата, вкуса и аромата на ястията, които консумирате. Така насищането ще дойде по-бързо.

4. Използвайте малка чиния на бюфета

Ако поставите храна в малка чиния, мозъкът ще даде сигнал, че има достатъчно храна, защото тя ще е пълна. Но ако чинията е голяма, ефектът е напълно противоположен.

5. Пийте вода преди хранене

Чаша вода, изпита половин час преди хранене ще ви предпази от дехидратация и ще улесни работата на храносмилателната система. Освен това малкото количество течност ще запълни стомаха ви и ще ядете по-малко.

6. Яжте плодове

Най-добрите помощници в поддържането на фигурата са плодовете и зеленчуците. Те са не само здравословни, но и нискокалорични. Те могат да се ядат по всяко време на деня, но най-добре ги хапвайте като десерт, заменяйки сладките изделия.

7. Не прекалявайте с алкохола

Ако не можете напълно да се откажете от алкохола, заменете сладките коктейли със сухо червено вино. То намалява нивата на холестерола и укрепва кръвоносните съдове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама