4 неща, които НЕ трябва да ядете от шведската маса в хотелите


4 неща, които НЕ трябва да ядете от шведската маса в хотелите
Снимка: iStock

Много хора, когато пътуват, търсят хотели, които предлагат, ако не цялостно изхранване, то поне закуска. Разбира се, няма как да отречем, че това е изключително удобен аспект - независимо дали говорим за скромната континентална закуска, шведска маса, или по-нетрадиционни ястия, предлагани от луксозните хотели. Някои от тези закуски са малко по-високо ниво от близката баничарница, докато други приличат на ястия от ресторанти със звезди Мишлен.

Определени ястия вероятно присъстват в почти всяка хотелска закуска. Те включват основни продукти като печени филийки, бъркани яйца, бекон и портокалов сок. Днес ще ви представим няколко храни, които трябва да избягвате на всяка цена. Надяваме се, че това ще ви помогне да започнете следващата си почивка по възможно най-добрия начин, като създадете „по-безопасна“ чиния на шведска маса.

Защо французите ядат сирене след вечеря

Бъркани яйца

Бърканите яйца са от онези продукти за закуска, които гарантирано ще намерите във всеки обикновен хотелски бюфет, но това не означава, че винаги трябва да ги добавяте към чинията си. За съжаление, много хотели използват яйца на прах, вместо да счупят пресни. Дори е обичайно яйцата да се приготвят в микровълнова фурна, което може да обясни защо имат странна текстура и никога не изглеждат толкова вкусни, колкото тези, които правите у дома.

Няма нищо лошо от хранителна гледна точка в яйцата на прах, като се има предвид, че те служат като източник на протеини с дълъг срок на годност. Въпреки това, те имат сериозна липса на вкус.

Друга причина да не ядете бъркани яйца от хотелския бюфет е хранителното отравяне. FDA препоръчва варените яйца да се сервират веднага след приготвянето им. И все пак често не е ясно колко време е престояла тавата с бъркани яйца на бюфета.

Резенчета лимон

Може да изглежда като нещо супер дребно, но се уверете, че избягвате резени лимон, предназначени за добавяне към вода или горещ чай. Предварително нарязаните резени лимон са склонни към кръстосано замърсяване от няколко вида бактерии. Когато лимоните се нарязват, е лесно кората и самият плод да влязат в контакт с много мръсни повърхности, включително недобре измити ръце, дъски за рязане и прибори. Още по-лошо е, ако лимоните не се съхраняват в хладилник, тъй като въздухът със стайна температура осигурява оптимална основа за бактериите.

Кисело мляко

Киселото мляко несъмнено е здравословна селекция за закуска. Обикновено е безопасен залог да вземете малка опаковка кисело мляко за едно хранене, която да придружава останалата част от сутрешното ви хранене. Много хотели избират малък хладилник с чаши кисело мляко, които помагат за предотвратяване на хранителни отпадъци и кръстосано замърсяване. Въпреки това, избягвайте всякакви общи буркани и съдове с кисело мляко, в които всеки гост може да пъхне ръцете си. Много често в тези буркани има кисело мляко, стояло там доста време, докато персоналът само допълва отгоре.

Бекон и наденички

Трудно е да се устои на миризмата на готвен бекон и наденица сутрин. Обичайно е хотелската закуска на шведска маса да включва поне два вида меса за закуска, ако не и повече. Изкушението е истинско, но някои опитни пътешественици предлагат да пропуснете напълно месоядните опции на бара за закуска. Обикновено става дума за дълбокозамразени продукти, които са с притеснителен цвят преди топлинната обработка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама