9 неща за бременността, които никой не ви казва


9 неща за бременността, които никой не ви казва

Несъмнено износването на дете е едно от най-трудните неща, с които една жена трябва да се справи. С тялото ѝ се случват много промени, за някои дори не са и предполагали. Много жени не искат да знаят нищо предварително, но за тези, които искат всичко да им е ясно...

1. Кръв от носа

На някои бременни жени, особено в последните месеци на бременността, им тече кръв от носа... и то често. Освен това обонянието ви ще се изостри до такава степен, че миризмата на някои любими за вас храни може да ви се стори отвратителна.

2. Болезнено акне
По врата, на лицето, на брадичката, на гърдите и по гърба... хормоните ви са полудели и правят с тялото ви каквото си поискат.

3. 9 месеца гадене
При някои по-тежки бременности гаденето не спира до самото раждане. Не се плашете, случаите са редки, но все пак е възможно

4. Хъркане
Някои жени започват да хъркат през  нощта, заради рязкото напълняване.

5. Окосмяването...
... този отвратителен проблем. Хормоните ви така ще се объркат, че ще започнат да ви никнат косми на необичайни места, а на тези, които вече си имате - могат да станат повече.

6. Прекалената чувствителност
Тя не е мит. Някои майки могат да се разплачат на трогателна реклама по телевизията или без каквато и да е очевидна причина.

7. Пиш-пауза
Непрекъснатото ходене до тоалетна определено е доста досадна част от бременността. Има периоди към края, в които понякога ще ходите на всеки 15 минути.

8. Отделянето на газове

Няма да може да го контролирате и понякога ще изпадате в доста неловки ситуации, но околните ще разберат положението ви

9. Раздразнителността
Има моменти, в които буквално ще ви се иска да убиете някой, защото всичко и всички ви дразнят. Ще сте нервни през по-голямата част от деня, за това трябва да си измислите успокояващо хоби

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама