Безплатни прегледи за рак на кожата


Безплатни прегледи за рак на кожата
Снимка: iStock/Guliver

На 9 май (понеделник) и 12 май (четвъртък) МБАЛ „Надежда“ ще бъде един от центровете на XI. Национална кампания за превенция на рака на кожата "ЕВРОМЕЛАНОМА 2016", която се провежда по инициатива на Българското дерматологично дружество в партньорство с Европейската академия по дерматология и венерология.  Кампанията се организира с цел да се повиши общественото внимание към рака на кожата, чиято заболеваемост показва постоянни тенденции към нарастване.

Същността на провежданата кампания цели да накара всеки, който има съмнително изменение на повърхността на кожата, подобно на бенка, незаздравяваща рана или друг тревожен обрив, локализиран на откритите или покритите части на тялото, да потърси мнението на специалист онкодерматолог.

На 9 и 12 май 2016 г. от 14:00 до 16:00 ч. доц. д-р Красимир Киров, един от най-известните в България специалисти по онкодерматология, ще извършва в МБАЛ „Надежда“ безплатни профилактични прегледи за меланом и рак на кожата. 

Доц. Красимир Киров завършва медицина в Прага през 1981 г. От 1982 г. е научен сътрудник в Националния онкологичен център – София. Целия си научен труд той посвещава на онкологията. От 2011 г. е доцент в Клиниката по онкодерматология, СБАЛО. Придобил е три специалности – дерматология, хирургия и онкология. Обект на научните му изследвания и практика са туморите на кожата, меланомите.

Специализирал е в Мюнхен. Той е доказан международен авторитет в своите проучвания и нововъведения в терапевтичните подходи.

Прегледите ще се извършват на партерния етаж на болницата в кабинет № 14.

Изисква се предварително записване на тел: 02 441 7970, 0882 193 970 или на Регистратурата на МБАЛ „Надежда“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама