Какво да ядем, за да се избавим от болестите

  • Какво да ядем, за да се избавим от болестите
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 23.11.2016 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Храненето е първата ни защита срещу болестите, а добрият хранителен режим може да облекчи и да ни предпази от почти всяко заболяване.

В книгата "Храни се добре, за да се чувстваш добре" д-р Сара Брюър разкрива с какво да се храните съгласно принципите на нутриционалната медицина, за да надвиете 50 често срещани болести – от високо кръвно налягане до екзема и от остеоартрит до депресия.

Узнайте какво да консумирате – и какво да избягвате, – за да повишите шансовете си за оздравяване.

В “Храни се добре, за да се чувстваш добре“ ще откриете здравословни рецепти и съвети относно ключови суперхрани, оказващи цялостен благотворен ефект. Книгата съдържа множество съвети относно храненето, основани на последните научни изследвания. Организирана е по заболявания за бързо и лесно ползване. Препоръчва ключови суперхрани, които да включите в ежедневния си арсенал за справяне с болестите.

"Храни се добре, за да се чувстваш добре“ ще ви научи как да запазите доброто здраве на всички в семейството.

Знаете ли, че....?

Вишните са едни от малкото хранителни източници, богати на мелатонин – хормон, способстващ спокойния сън през нощта. Страните, в които консумацията на шоколад на глава от населението е най-висока, имат най-много носители на Нобелова награда. Необичайно за плод, портокалът е източник на витамин В1 и фолиева киселина. Пиенето на портокалов сок по време на хранене стимулира усвояването на желязото от храната.

Д-р Сара Брюър е награждаван автор на здравна литература и дипломиран лекар, нутриционист и нутритерапевт. Нейни статии редовно се появяват в редица вестници и списания по теми, свързани с науката за храненето. Написала е над петдесет книги за здравословно хранене.

 

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.