Мед. сестра: Не искам да ме подкрепят с "Моя страна, моя България", искам нормално отношение

  • Мед. сестра: Не искам да ме подкрепят с
    Дата: Снимки: Facebook
Дата: 30.03.2020 Снимки: Facebook
Iwoman.bg

Лекарите и всички медицински лица са тези, които в момента са на първа линия в битката с коронавируса. И ежедневието им е много по-тежко от това, което си представяме. Защото всеки ден се изправят пред огромни предизвикателсва, за да спасяват животи. Една реанимационна сестра написа силно послание във Facebook профила си, призовавайки най-вече за нормално отношение.

Публикуваме поста на Дани Маркова от 26.03.2020 без редакция:

"Седя в колата и слушам, " Моя страна, моя България"... Журналисти призовават хората да подкрепят медиците.

Работният ми ден е приключил в 19ч., а аз седя в колата вече 2ч. и половина на КПП изхода на София... Едва пъплим...първа, газ, спирачка...

Дванадесет часа в реанимация. Работа с тежко болни... маски, шапки, очила, шлемове... не ти достига въздух от толкова предпазни средства. А сега 3ч. дишам изгорелите газове на колите до мен.

3ч. след края на работно ми време( в 22ч.)вече съм си вкъщи. Правят "коридор" да влезе "бацила" и се пъхвам в банята...за дезинфекция. Почти врялата вода отмива "бацилите", а аз не мога да определя емоционалното си състояние... гняв, умора, безсилие. Пускам и няколко сълзи, не знам защо.

Утре ставам пак в 5ч. Минавам през първото КПП. И там чакане... Дванадесет часа в болницата и обратно към ужаса на КПП-то... Газ, спирачка... Още 3ч..

Не искам да ме подкрепят с " Моя страна, моя България", не искам светлинно шоу... Искам нормално отношение, в нормална държава!

5 и 30...Ще тръгвам за работа..."

Призивът ѝ разбираемо събра както положителни коментари, така и отрицателни. Вчера тя обяви във Facebook, че Столична Община и СДВР са се свързали с нея и са ѝ обещали да съдействат за разрешаване на проблема.

"А относно хейтърите: не съм лекар, а реанимационна сестра, да, работя на първа линия, работата не ми тежи и не се оплаквам! Вярвам, че ако бъдем единни и отговорни към създалата се ситуация всичко ще се оправи! Бъдете здрави! Благодаря!"

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.