Полезните свойства на зеолитната вода


Полезните свойства на зеолитната вода
Снимка: iStock/Guliver

Зеолитите са естествени вулканични минерали, които се добиват в определени части на света, включително и в България. Когато изригват вулкани, се изсипва разтопена лава и гъста пепел. Когато вулканите се намират близо до солен воден басейн, тази лава и пепел често се влива там.

Благодарение на химическата реакция между пепелта от вулкана и солта от морето, в продължение на хиляди години се образуват невероятни минерали като зеолити. Зеолитите имат големи, свободни пространства – или клетки – които дават възможност за привличане на големи, позитивно заредени йони, които се улавят и отстраняват от тялото. Той действа като природно молекулно сито. Поставен във водна среда, той елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване.

Минералът зеолит e обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката и медицината.

Здравословни ползи от зеолита

Има силно пречистващо действие и помага на организма да регулира биохимичния си баланс.

Влияе благоприятно върху отделянето на токсините. Той е мощно детоксикиращо средство, помагащо на организма да се защити от свободните радикали. Той е силен антиоксидант. Сваля т.нар. “мъртво тегло”, поради изхвърлянето на шлаките от организма.

Извежда от организма нитрозамините – това са канцерогенните вещества, които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол. Притежава адсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали: живак, кадмий, олово, цинк, хром.

Подходящ е за по-бързото възстановяване на силите на организма на спортисти и хора с повишена физическа активност. Той подпомага потентността и издръжливостта.

Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки. Помага при лечение на инфекции на пикочните пътища.

Нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Намалява симптомите на алергии.

Улавя някои от алергените и антигените, които предизвикват алергии, мигрена, астма.

Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най-вече от лошо или неправилно хранене.

Зеолитът подобрява храносмилането и е ефективен при злоупотреба с алкохол и храни. По този начин помага за коригиране на наднорменото тегло.

Стимулира перисталтиката на червата, като по този начин допринася за цялостното здраве.

Зеолитна филтрация на водата

По-горе видяхте причините, поради която много хора в световен мащаб предпочитат да консумират вода след като е преминала зеолитна филтрация. От векове зеолитът намира различно приложение, а в последните десетилетия се налага и като специална фина мембрана за пюрификация на водата. След като водата се извлече от извора, тя минава през прецизния филтър на зеолита, за да достигне по-съвършена до потребителите. По данни на много от потребителите на този тип филтрирана вода, техния цялостния жизнен тонус, яснота на съзнанието и жизненост са се повишили значително.

Важността да приемаме вода преминала зеолитна филтрация

Всички знаем че водата е здраве и живот. Човешкият организъм съдържа 70-75 % вода. А, ежедневният и редовен прием на вода е от първостепенно значение за поддържане на здравето, баланса и физическата хармония. Водата, преминала през зеолитна филтрация по специално ноу-хау, помага на хората да живеят пълноценно и здравословно.

Много от майките ще се съгласят, че начинът на хранене и приемане на напитки е особено важен за бебетата поради уязвимостта и недоразвитостта на отделителната им имунна система. Необходимо е децата да пият два пъти повече вода от възрастните на килограм телесно тегло, защото бързо и лесно губят течности. А, най-чистата и неутрална напитка е водата. Но, тук възниква въпросът каква вода да даваме на нашите дечица?

Водата трябва да е бедна на натрий (Na) и флуор (F) за деца до 7 години, включително и кърмачета. Също така трябва да се вземе под внимание чистотата на региона от където се добива водата, защото качеството й изключително се влияе от околната среда.

Източник: zdravoslovnohranene.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама