Ето какво може да се случи, ако спите с чорапи


Ето какво може да се случи, ако спите с чорапи
Снимка: Istock

Когато става въпрос за носене на чорапи в леглото, всичко зависи от нашите лични предпочитания. Някои хора не могат да заспят, ако не са с топли чорапи, а други не могат да понесат мисълта за загряване на стъпалата през нощта и си лягат боси. Но както се оказва, спането с чорапите може да има някои неприятни последици и може би ще преустановите този си навик.

Вижте още: Ето с какво се хранят хората на острова на столетниците

1. Може да повлияе на кръвния ви поток

Няма съмнение, че носенето на чорапи в леглото е топло и уютно и дори може временно да увеличи кръвообращението ви. Но ако държите чорапите си за дълъг период от време, това всъщност започва да работи обратното, намалявайки притока на кръв. Ако имате навика да носите чорапите си през нощта, в дългосрочен план това може да доведе до забавяне на кръвния ви поток.

2. По-висок риск от кожни инфекции

Любимите ви чорапи със забавен дизайн могат да ви разсмеят и да оправят настроението ви дори в мрачен ден, но обърнете внимание на материята, от която са изработени. Синтетичните материали, като полиестер, коприна или найлон, не са щадящи за кожата и не позволяват на краката ви да дишат. Нощното изпотяване е доста често срещано явление и ако спите под тежко одеяло, влажната и топла среда създава идеална предпоставка за размножаване на бактерии, които могат да засегнат краката ви.

Вижте още: Този плод прочиства кръвта и е много нискокалоричен

3. Може да повлияят на телесната ви температура

Когато почивате през нощта, тялото ви продължава да работи и всъщност се случват много неща, докато спите. Температурата на тялото ви се променя няколко пъти през нощта и ние спим по-добре, когато ни е по-хладно. Ако носите чорапи, които не са направени от дишаща материя, телесната ви температура може да се повиши, което да наруши съня ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама