Ето какво се случва, ако пиете кафе преди закуска


Ето какво се случва, ако пиете кафе преди закуска
Снимка: iStock

Ако първото нещо, което правите веднага след като се събудите, е да посегнете към чашата си с кафе, може би е време да преосмислите този навик. Въпреки че може да е трудно да започнете деня без кофеиновото изкушение, пиенето му преди закуска може да доведе до някои доста сериозни последици.

1. Влияе на нивата на кръвната захар

Ако първото нещо, с което тялото ви влиза в контакт сутрин, е кафето, то може да повиши нивата на кръвната ви захар с невероятните 50% (дори без да сте добавили две захарчета). Но това не означава, че трябва да се откажете от любимата си напитка - ако просто първо закусите и след това изпиете кафето си, няма да имате проблем.

ЕТО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО ЯДЕТЕ ЕДНО АВОКАДО СЕДМИЧНО

2. Води до крампи на краката

Повечето от нас са страдали от нощни крампи по време на сън, но повечето хора не знаят, че с пиенето на кафе на гладно саботират всичките си усилия за пълноценен сън.

3. Изсушава кожата ви

Кафето е мощен диуретик, което означава, че може да направи ходенията ви до тоалетна много по-чести. Въпреки че една чаша няма да доведе до сериозна дехидратация, тя все пак кара тялото да губи течности и е важно да пиете достатъчно вода през целия ден. В идеалния вариант всяко нормално дълго кафе трябва да се пие с 330мл вода.

Ето тази храна е страхотна за разреждане на кръвта

4. Може да засили чувството на тревожност

Когато се събудим, нашият кортизол, известен още като хормон на стреса, е най-висок. Ако пиете кафето си, преди дори да закусите, кофеинът може да се сблъска с кортизола, причинявайки на тялото още повече стрес. По-добре е да изчакате около час след ставане, за да се потопите с ароматния си навик.

Как бананите ни помагат да заспим?

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама