Ето от кога мъжете ще могат да раждат


Ето от кога мъжете ще могат да раждат
Снимка: iStock/Guliver

От утре мъжете ще могат да раждат. Това твърдят учените и уверяват, че благодарение на възможностите, които дава съвременната трансплантология това действително ще бъде реалност.

По думите на президента на Американското общество по редпродуктивна медицина Ричърд Полсън присаждането на матка вече ще е достъпно не само за жените, но и за мъжете. Експертът очаква, че желаещите да се подложат на интервенцията ще бъдат много и свързва това с нарастването на броя на трансгендерите и все по-високата популярност на смяната на пола.

"Вие ще може да направите това още утре. Тук има някои определени трудности, но не виждам никакви сериозни проблеми, които да направят процедурата невъзможна", допълва Полсън пред Independent.

Според него обаче мъжете ще могат да раждат само чрез цезарево сечение, освен това за благоприятния изхода на бременност ще трябва да се подложат и на хормонална терапия.

До момента са регистрирани девет успешни опита за присаждане на матка. За водещи специалисти в сферата се считат шведските лекари.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама