Ето защо Омега-7 мастните киселини са толкова важни


Ето защо Омега-7 мастните киселини са толкова важни
Снимка: iStock/Guliver

Омега 7 е от съществено значение за правилното функциониране на тялото, както и за развитието на други органи и системи.

Омега 7 мастни киселини, могат не само да подобрят работата на сърдечно-съдовата система, но също така и работят за поддържане на необходимото ниво на холестерола.

Ето кои са основните ползи:

Предотвратява често срещаните заболявания на сърцето. Сърдечният удар често се случва, когато плаката блокира артериите и така възпрепятства циркулацията на кръвта към други органи. Плаката оказва влияние върху функцията на мозъка и може да доведе до инсулт. Омега 7 предотвратява натрупването на плака в кръвта, като по този начин се предотвратява риска от инсулт и инфаркт.

Бременните жени са съветвани да увеличат консумацията на есенциални мастни киселини, за да се гарантира здравата мозъчна функция при малките деца и бебетата.

Освен това Омега 7 мастни киселини помагат при хронична болка и възпаление. Те са известни с укрепване на нервната система и ставите, и са ефективни, когато става въпрос за облекчаване на болезнени ставни възпаления, причинени, например, от артрит.

Омега 7 може да се приема за лечение на общи емоционални разстройства. Последните проучвания показват, че редовният прием на Омега 7 може успешно да облекчи състояния като тревожност, психоза и депресия.

Омега 7 мастни киселини са доказали, че могат да предотвратят развитието на ракови кисти/бучки, премахват злокачествени клетки и спомагат за здравословния клетъчен растеж. Редовната консумация на есенциални мастни киселини също така може да намали вероятността да се разболеем от рак на дебелото черво или рак на гърдата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама