Храната може да ви излекува


Храната може да ви излекува
Снимка: iStock/Guliver

Определян като "любимия лекар на Америка" и една от най-влиятелните медийни личности, д-р Мехмет Оз печели световна популярност с полезните си и практични съвети за лечение и превенция на най-разпространените заболявания. Воден от убеждението, че храната има огромно значение за общото физическо и психическо здраве на човека, в тази книга той показва как да се възползвате от лечебните й свойства.

В "Храната може да ви излекува" е представен най-лесният и изпитан начин да постигнете цветущо здраве и висок тонус, да се избавите от хроничната болка и излишните килограми и да предотвратите редица болести: пълноценната диета. Целта е да превърнете в навик консумацията на най-здравословните групи храни: плодове и зеленчуци, полезни мазнини, чисти протеини и пълнозърнести въглехидрати.

В книгата са включени специални глави, посветени на най-полезните храни за:

• здравето на сърдечносъдовата система;

• отлично функциониране на храносмилателния тракт;

• стимулиране на имунната система и мозъчната дейност;

• висок тонус и добро настроение;

• постигане и поддържане на оптимално тегло;

• за красива кожа, нокти и коса.

За улеснение на читателите е предложен 21-дневен план, съставен от суперхрани, приготвени по бързи и лесни рецепти. Включените ястия са вкусни и засищащи и ще променят из основи отношението ви към храната.

В "Храната може да ви излекува" ще намерите и множество работещи стратегии как да се придържате към здравословен начин на живот – какво да избирате, когато се храните навън, как да планирате семейното меню, как да се справяте със стреса и др.

Д-р Мехмет Оз е специалист по кардиоторакална хирургия, професор по хирургия в Колумбийския университет, ръководи програма към Нюйоркската презвитерианска болница и извършва над 50 сърдечни операции годишно. Членува във всички големи професионални организации на сърдечни хирурзи. Той е включен в класацията на сп. "Тайм" за стоте най-влиятелни хора. "Форбс" го обявява за най-влиятелна публична личност в сферата на здравната грижа, а сп. "Ескуайър" го определя като един от 75-те най-влиятелни хора на XXI век.

Д-р Оз е провъзгласен за глобален лидер на Световния икономически форум; той е един от стоте най-влиятелни възпитаници на Харвардския университет и носител на почетния медал на остров Елис. Печелил е престижната стипендия "Грос" за изследвания в областта на хирургията и е доктор хонорис кауза на Истанбулския университет.

Става световноизвестен с участията си в шоуто на Опра Уинфри, а впоследствие и като водещ на собствено телевизионно предаване – "Шоуто на д-р Оз", за което е удостоен с осем награди "Еми". Автор е на осем бестселъра на "Ню Йорк Таймс".

Мехмет Оз живее в Ню Джърси със съпругата си Лиса, с която са женени вече 32 години; те имат четири деца и двама внуци.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама