Храните, които можете да хапвате късно вечер


Храните, които можете да хапвате късно вечер
Снимка: iStock/Guliver

Случвало ли ви се е да огладнеете късно вечер, докато гледате филм? Уверяваме ви, че не сте единствените. Може би много диетолози ще ви кажат, че това е вредно, но ние имаме добра новина за вас. Според последни проучвания има храни, които можете спокойно да конусмирате късно вечер. С тях няма да навредите на фигурата си и ще заситите глада си.

1. Банани

Това е един доста калоричен, но и много полезен плод, съдържащ множество витамини. Бананите съдържат калий и магнезий, които могат да ви помогнат при безсъние. Те стимулират производството на мелатонин. Ето защо, ако огладнеете късно вечер, хапнете един банан.

2. Крекери

Може би ще ви се стори странно, но има пълнозърнести крекери, които всъщност са доста нискокалорични. Можете спокойно да ги консумирате преди лягане, защото няма да ви навредят по никакъв начин.

3. Сирене

То съдържа много фибри, които ще ви държат сити до следващия ден. Препоръчваме ви да изберете нискомаслено и обезсолено, за да не се подуете и това да попречи на съня ви. Можете да го комбинирате с крекери, ако не обичате да ядете сирене просто така.

4. Извара

Този хранителен продукт има високо съдържание на казеинов протеин, който всъщност не се усвоява бързо от организма. Колкото и да е полезна изварата, не прекалявайте с количеството. Другото, което може да опитате, е сирене котидж.

5. Хумус

Можете да направите домашен хумус много бързо и лесно. Получава се страхотно предястие (а и вечерно хапване „на крак“) и няма да ви отнеме много време.

6. Зеленчуци

Голяма част от зеленчуците са нискокалорични и можете спокойно да ги консумирате вечер. Все пак залагайте на пръчици от целина или моркови, а не на марули или спанак, защото те съдържат много фибри и има вероятност стомахът ви да се подуе.

7. Яйца

Те са много нискокалорични и можете напълно спокойно да ги консумирате преди лягане. Също така, са богати на протеини, тоест ще ви заситят за дълго. Препоръчително е да са варени, а не пържени, за да елиминирате излишните мазнини.

8. Кисело мляко

То съдържа изключително малко количесво мазнини и захари. Ако не искате да хапвате само мляко, можете да го съчетаете с плодове или шепа сурови ядки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама