Има ли разлика между естествени захари и добавените


Има ли разлика между естествени захари и добавените
Снимка: Bru-nO / Pixabay

Употребата на повече видове рафинирана захар на пазара последните години само засили дискусията около нейното въздействие върху здравето.

В категорията на рафинираните захари се добавят захари, включително царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза (HFCS), тръстикова захар, декстроза, малцова захар, концентрати от плодови сокове и др.

Естествените захари са тези, които се срещат естествено в храната (не са добавени) и включват фруктоза (в плодовете) и лактоза (в млечните продукти). За тях европейското законодателство обмисля допълнително означаване за потребителите

А ето каква е истината:

Въпреки че захарта може да причини за напълняване, затлъстяване, диабет и рак, изследванията показват, че тялото ти не прави разлика между естествено срещани се захари и добавени захари.

Това не прави една ябълка и бисквитка еднакво хранителни, обаче захарта си е захар. Въпреки това, трябва да се вземат предвид останалите налични съставки.

Например, ябълката е с високо съдържание на захар, но също така е пълна с базови хранителни вещества като фибри и потребителите, които отсъстват напълно от бисквитката или друго лакомство.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама