iWoman се включи в първия национален розов ден


iWoman се включи в първия национален розов ден
Снимка: iWoman

На 8 октомври 2018 г. Avon България проведе първия национален розов ден, част от Проекта Pink Light, в който призова всеки желаещ да покаже подкрепата си като облече розово.

Проектът Pink Light е насочен към повишаване на информираността относно рака на гърдата и има за цел да популяризира ранната диагностика. Защото никоя жена не трябва да остава на тъмно относно здравето на гърдите си.

Като част от националния розов ден точно в 8.01 PM Avon освети няколко сгради в София в розово. В кампанията участие взеха Bulgaria Mall, Vertigo Business Tower, Southpark Business Building, EM Building и хотел Хилтън. Избраните час и дата са символични. Според статистиката 1 от 8 жени са застрашени от рак на гърдата.


Ние от iWoman също се включихме в благородната кауза, като променихме логото си в цвета на кампанията. Смятаме, че всяка жена трябва да се грижи за здравето си и да преглежда гърдите си поне веднъж годишно. Ранната превенция е важна, затова не отлагайте да посетите мамолог заради вас самите и близките ви.

Обявеният хаштаг #avonpinkday бе използван над 300 пъти в социалните мрежи от всеки, решил да подкрепи каузата, както и от водещи инфлуенсъри.

Информация за събитията през целия ден може да бъде открита на Facebook страницата на кампанията.

***

Проектът Pink Light е част от глобалната Мисия на Avon да информира 100 милиона жени годишно относно здравето на гърдите им.

Заедно и обединени в тази кауза, от компанията си поставят за основа цел да помогнат на всяка жена да е запозната с рисковете и без значение от възрастта си, да бъде е наясно с факторите, които оказват влияние върху риска от развитието на рак на гърдата и какво може да се направи, за да се контролира. Да помогнат на всяка жена да знае какво означава за нея здравето на гърдите и да разпознава на ранен етап знаците за рак на гърдата. Да помогнат на всяка жена да знае как да предприеме действия, за да може да потърси помощ и медицински съвети навреме.

В България вече 17 години каузата усилено работи в посока повишаване на информираността за проблема и важността на ранната превенция. Кампанията вече 3 години си партнира успешно със своя партньор в България - Фондация "Една от 8", благодарение на които успява да разшири своя обхват и да окаже подкрепа на диагностицираните жени. Дарените от Avon средства осигуряват безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която Фондация "Една от 8" предоставя директно на засегнатите жени, техните близки и семейства.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама
Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама