Яденето на мандарини е опасно за тези хора


Яденето на мандарини е опасно за тези хора
Снимка: iStock/Guliver

Страдащите от алергии могат да получат копривна треска, алергичен ринит или дори задушаване при консумацията на мандарини, затова трябва да бъдат особено внимателни към присъствието на този плод на празничната трапеза. Това каза пред "РИА Новости" Олга Григорян, водещ изследовател във Федералния изследователски център (FRC) за хранене и биотехнологии, кандидат на медицинските науки и диетолог.

"Ако страдате от алергични заболявания, тогава тези плодове трябва да бъдат премахнати от вашето меню. Разбира се, ограничете консумацията им и при децата", обясни Григорян.

Тя обясни, че прекалената употреба на мандарини може да повлияе отрицателно на фигурата, тъй като те съдържат най-голямо количество фруктоза от всички цитрусови плодове.

"Хората, които искат да отслабнат, и тези, които имат затлъстяване и захарен диабет, също трябва да контролират дозата на тези плодове. Две мандарини на ден, не повече".

В допълнение, специалистът добави, че ако страдате от временно обостряне на стомашно-чревни заболявания, също е необходимо да  спрете консумацията на всякакви цитрусови плодове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама