Как да използвате хомеопатия, така че да действа


Как да използвате хомеопатия, така че да действа
Снимка: iStock

Ако трябва да бъдем честни, българската нация далеч не е от най-здравите. Напротив, тук все още витае всеобщо схващане, че на лекар не се ходи, освен ако не е крайно належащо. Профилактика също липсва. За щастие, през последните години все повече хора се обръщат към хомеопатията, която е особено ефикасна при широк кръг от заболявания и неразположения, сред които рецидивиращи инфекции, често боледуване, алергии, леки хормонални нарушения, тревожно-депресивни състояния. Но хомеопатията е доста “изискваща” и трябва да спазвате определени правила, ако искате да действа. Ето какви.

1. Никога не започвайте лечение с хомеопатичните средства, които сте чули от приятел или прочели в Интернет. Най-добре е да се срещнете с лекар хомеопат, който да ви направи био резонанс, за да установи от какво точно имате нужда, както и от каква потенция.

ЗАЩО ИЗЛИЗАТ БЕНКИ И КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ТЯХ

2.Повечето хомеопатични лекарства се взимат 15-30 минути преди ядене или прием на вода. Разбира се, може и 30 минути след хранене, но се уверете, че устната кухина е напълно чиста.

3. При хомеопатичното лечение не се препоръчва консумацията на кафе и използването на продукти с какао, захар, мента, ментол и евкалипт, тъй като те действат като антидот за хомеопатичните препарати.

4. Съхранявайте опаковките на хладно, сухо и сенчесто място, изолирани от миризми, готварски печки, мобилни телефони, компютри и друга техника.

5. Препоръчително е да се избягва директния допир на препаратите с ръце поради бързото им свойство да се разтварят и окисляват. Използвайте капкомер или поставяйте хомеопатичното средство директно в устата.

6. По време на хомеопатичното лечение избягвайте консумацията на преработени и консервирани храни. Хранителният режим трябва да е богат на пресни плодове и зеленчуци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама