Как да се пазим от вируси в офиса


Как да се пазим от вируси в офиса
Снимка: iStock/Guliver

Овлажнителите и климатиците в офиса не помагат за почистването на въздуха от вируси. Но има и други решения, твърди Антон Ястребцев, директор на Московската лаборатория "Екология на жизненото пространство" в интервю за Радио "Спутник".

Мнозина сигурно са виждали процеса на кварциране или пречистване на въздуха чрез използване на специални стенни лампи в болниците. Това се прави, за да се "изгорят" всички микроби и вируси в стаята. За съжаление в офисите тази процедура почти никога не се провежда и би била безполезна, ако климатичната система не бъде почистена навреме – тя разпространява заразата на голямо разстояние.

"Препоръчвам да използвате пречистватели на въздух с ултравиолетови лампи или рециркулатори на въздух с антибактерицидни лампи. Може би това е най-ефективният начин за борба с вирусите", смята експертът.

"Вирусите в офисите предпочитат да се "крият". Най-голямата заплаха представляват домакинските уреди и дръжките на вратите", предупреждава специалистът.

"Грипните вируси се предават по въздушно-капков път, но не само. Дръжките на вратите, клавиатурите, съдовете могат лесно да предават вируси в офиса. Съответно при почистването на офиси трябва да се обърне специално внимание на дръжките на вратите, повърхностите на работния плот и клавиатурите", обясни експертът.

7 НАЧИНА ДА СЕ ПРЕДПАЗИТЕ ОТ ГРИП ВИЖТЕ ТУК

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама