Какво се случва с тялото, ако консумираме ябълков оцет ежедневно


Какво се случва с тялото, ако консумираме ябълков оцет ежедневно
Снимка: iStock

Ябълковият оцет има куп полезни свойства. Консумацията на глътка от него води до определени резултати. Според някои изследвания киселата течност е от ползва в борба с рака и излишните килограми.

Но оцетът не е единствено полезен. След като научите какво точно се случва с тялото при консумацията му, вероятно ще се замислите дали си струва да го използвате всеки ден или е по-добре да го консумирате по-рядко.

КАКВО НИКОГА ДА НЕ ЯДЕТЕ НА ГЛАДНО

1. Води до отслабване

Съвременните изследвания показват, че ако консумирате по лъжица от киселата течност ежедневно, ще подпомогнете отслабването.

Установено е, че хората, които използват ябълков оцет в диетата си в продължение на 3 месеца, успяват да свалят около 4 килограма.

Но в случая заслугата вероятно не е само на оцета. Обикновено, когато искаме да отслабнем, променяме хранителния си режим и започваме да спортуваме. Оцетът по-скоро може да е стимулант за изгаряне на калории, ако се съчетае с балансирано хранене и подходящи упражнения.

2. Убива желанието за сладко

Ежедневната консумация на оцет се свързва и с още едно предимство - избавяни от зависимостта ни към сладките храни.

Захарта насърчава освобождаването на хормоните на щастието, така че след нейната консумация обикновено се чувстваме по-щастливи. Същевременно се пристрастяваме и не можем да се откажем от нея.

Консумацията на захар се свързва с много усложнения в здравословен аспект. Най-лошите от тях са затлъстяването и диабетът.

3. Намалява нивата на инсулина

Оцетната киселина съдържа компонент, който намалява риска от повишена инсулинова и глюкозна резистентност в организма и това е причината оцетът да намалява влечението ни към сладкото.

4. Влияе на здравето на зъбите

Имайте предвид, че той оказва негативно влияние върху здравината на зъбите ни и това е една от причините да не го консумираме в големи количества.

При прекаляване с консумацията му е възможно увреждане на черния дроб или появата на улцерозен колит. Хората, страдащи от заболявания на стомашно-чревния тракт, гастрит с висока киселинност, язви, хипертония, диабет, хепатит, нефрит, нервни разстройства не трябва да използват оцет.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама