Когато вдигна кръвното си правя 1 от тези 5 напитки и успявам да го сваля без хапчета


Когато вдигна кръвното си правя 1 от тези 5 напитки и успявам да го сваля без хапчета
Снимка: iStock/Guliver

Според Световната здравна организация до 2035 г. в света ще има повече от 1,5 милиарда души с хипертония. Всяка година процентът на хората, страдащи от хипертония, се увеличава и това заболяване е една от основните причини за инсулти и инфаркти.

Въпреки това, можем да се борим с това заболяване. Струва си да се премахнат нездравословните хранителни навици, включително прекомерна употреба на сол в диетата и стрес, стимуланти и липса на упражнения. С  хипертония може ефективно да се бори не само с лекарства.

Ето 5 напитки, които са ефективни за понижаване на кръвното налягане:

1. Сок от нар

В тялото има ензим, наречен ACE, който повишава кръвното налягане в тялото. Той е отговорен за производството на протеин, който свива кръвоносните съдове. За щастие някои храни блокират работата на този ензим. Сокът от нар има тази способност.

Тази вкусна напитка се препоръчва за хора с проблеми с кръвообращението. Антиоксидантите подобряват работата на сърцето и кръвоносната система и понижават кръвното налягане.

2. Мляко

Липсата на достатъчно количество калций в организма увеличава риска от развитие на високо кръвно налягане. Този полезен минерал помага за поддържане на нормално кръвно налягане, поради което богатите на калций храни трябва да бъдат включени в диетата.

Един от най -популярните и евтини източници на калций е млякото. Не забравяйте обаче да не купувате мляко без мазнини, тъй като е от съществено значение за усвояването на калция от организма.

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО, АКО ПИЕТЕ КАКАО ВСЕКИ ДЕН

3. Сок от цвекло

Тези яркочервени зеленчуци са източник на калий и фолиева киселина, двата хранителни елемента, които спомагат за поддържането на адекватни нива на кръвното налягане. Цвеклото също има съединения, които увеличават притока на кръв през съдовете и имат положителен ефект върху състоянието на сърцето. Струва си да  пиете 1-2 чаши на ден, за да помогнете в борбата с хипертонията.

4. Чай от хибискус

Чаят от хибискус има активни вещества, които действат подобно на АСЕ инхибиторите . Пиенето на тази напитка естествено понижава кръвното налягане и намалява риска от развитие на сериозни заболявания като циркулаторна недостатъчност, инфаркт или инсулт. Най-добре е да консумирате 3 чаши от инфузията всеки ден. Чаят има приятен, плодов вкус и интензивен червен цвят.

5. Сок от червена боровинка

Тези малки, червени и леко кисели боровинки имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Те противодействат на увреждането на вътрешните стени на кръвоносните съдове, което може да допринесе за развитието на високо кръвно налягане.

Благодарение на тази напитка ще намалите налягането и ще разширите кръвоносните съдове. Това ще позволи на кръвта да тече свободно. Червените боровинки също имат много витамин С, който също има благоприятен ефект върху здравето на кръвоносната система.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама