Използвайте тези отвари на гладно всяка сутрин и ще заковете кръвното 120 на 70


Използвайте тези отвари на гладно всяка сутрин и ще заковете кръвното 120 на 70
Снимка: iStock

Опасността от високото кръвно налягане е, че може да провокира много опасни заболявания като инсулт и инфаркт.

За да не бъдат изложени на риск, пациентите с хипертония се препоръчват да консумират големи количества течности. Но не винаги водата работи като ефективно лекарство. За стабилизиране на кръвното налягане лекарите съветват да се пие кокосова вода. Може да се извлече от кокосови орехи или да се купи в бутилки. Той перфектно овлажнява тялото и сваля високото кръвно налягане. На ден са достатъчни 8-9 чаши.

Мощен инструмент са динените семена, които са едно от най-ефективните средства за лечение на високо кръвно налягане. Кукурбоцитринът, който те съдържат, помага за разширяване на кръвоносните съдове и капилярите. Освен това е отлична превантивна мярка срещу артрит и бъбречни заболявания. За по-мощен ефект смесете семената на диня с мак.

Червените, оранжевите и зелените плодове и зеленчуци са това, което се препоръчва да се включи в диетата за пациенти с хипотония. Когато отидете на пазара, слушайте тялото си. Той ще ви подскаже какво е необходимо.

Пийте топъл ментов чай. Сварете щипка ментови листа във вряща вода за 10 минути, оставете да се охлади и пийте чая на бавни глътки. Като такава, ментата може да понижи ефектите и безопасността на ментола върху кръвното налягане и метаболитните параметри при кръвно налягане при хипертоници и пациенти с лека хипертония.

Пийте с лимон и мед. 200-250 мл минерална вода се смесва с 1/2 лимон и лъжица мед.

От нелекарствените продукти добрият диуретичен ефект имат чаят от липа и боровинка, чай от плодове на шипка и листа от мечо грозде и бульон от магданоз.

Листата от имел имат доказани антихипертензивни свойства. Това свойство се обяснява с укрепването на съдовите стени и увеличаването на тяхната еластичност.

Хората използват отвара, която се приготвя от 1 супена лъжица от листата на това растение, пълни с 500 мл вода. След кипене в продължение на 5-7 минути, агентът трябва да се остави да престои 1-2 часа. Препоръчително е да приемате такава отвара 2 супени лъжици 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Женшенът се използва от векове като народно лекарство за много заболявания по света. Една от областите, в които се използва активно, са сърдечно-съдовите заболявания и хипертонията. Клиничните проучвания потвърдиха способността на жен-шенът да понижава значително кръвното налягане при наличие на хипертония.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама