Мощни природни средства, с които да предпазите детето от вируси


Мощни природни средства, с които да предпазите детето от вируси
Снимка: iStock

В началото на грипния сезон трябва да помислим за имунитета на детето си, след като голяма част от деня си то прекарва в училище или в детската градина, където е заобиколено от вируси.

Вижте още: Най-големите митове за настинките

Функцията на имунната система се нарича имунен отговор и включва поредица от защитни реакции срещу чужди тела, като например микроорганизмите, които причиняват безброй заболявания. Имунната система при децата не е достатъчно развита, така че вирусите и бактериите се "лепят" по тях по-бързо. Много деца до 8-годишна възраст страдат от респираторни инфекции, които често рецидивират.

Симптомите могат да включват зачервено гърло, подути сливици, възпаление на синусите, кашлица, задух и повишено производство на бронхиален секрет. За съжаление много от тези деца често получават антибиотична терапия, която не е ефективна срещу вируса и след продължителна или честа употреба може да отслаби имунната система. Антибиотиците действат известно време, но при повторен контакт с вируса детето отново се разболява.

Днес ви представяме 4 природни продукта, с които да повишите имунитета на детето си:

Пчелно млечице

Има благоприятен ефект върху имунната система на организма, богат е на антибиотични и антивирусни свойства. Възстановява енергията в клетките, регенерира организма, регулира метаболизма, укрепва имунитета и подобрява кръвната картина.

Чай от шипка

Съдържа витамин С и се използва за профилактика при лечение на настинки и вирусни инфекции.

Вижте още: Допълнителна чаша кафе бори излишните килограми

Куркума

Антиоксидант, който има противовъзпалително, антитромбоцитно, антибактериално и гъбично действие. Има детоксикиращ ефект върху тялото, подобрява функцията на черния дроб и помага на тялото да елиминира токсините с по-високи ефективни темпове.

Ликопен

Изключително мощен антиоксидант – изследванията показват, че е значително по-ефективен в елиминирането на свободните радикали от витамин Е. Има силна защитна роля. Доматите съдържат най-високи количества ликопен, а домашният кетчупът и доматеният сок доставят 80 процента от приема на ликопен сред населението.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама