Няколко ефективни начина да подобрим настроението си


Няколко ефективни начина да подобрим настроението си
Снимка: iStock/Guliver

Случвали ви се често да се чувствате уморени и в лошо настроение? Дали заради забързаното ежедневие, или заради многото грижи и проблеми, хората все по-рядко се усмихват. Междувременно, за да развеселите, са ви достатъчни малки неща като хубаво кафе или чай, любима песен или книга, добри приятели и още няколко неща, които може да прочетете в следващите редове.

Билки

Фитотерапията е един от клоновете на медицината, който изучава и използва лечебните свойства на билки, цветя и дървета. Обикновено водите, сиропите и балсамите, с които може да се почувстваме по-добре, се приготвят от растителни суровини.

Успокояващ ефект има хмелът, който се препоръчва за безсъние, свързано с емоционално претоварване. Помага също и лимонена трева, от плода и кората на която се вари бульон. Можете да си приготвите и енергийна напитка, която да ви повдигне настроението - вземете щипка канела, щипка настърган корен от джинджифил, една трета от ванилия в шушулка и изсипете в чаша топла вода. Ще ви подейства много добре.

7 ПРИЧИНИ ДА ЯДЕТЕ АВОКАДО ВЪЗМОЖНО НАЙ-ЧЕСТО

Етерични масла

Екстракти от различни части на някои растения спомагат за жизнената енергия. Всяка молекула етерично масло съдържа от 50 до 300 важни биохимични компонента. Ето защо ароматерапията подобрява настроението, здравословното състояние и облекчава умората.

Най-добрият тонизиращ ефект се осигурява от масла, които са със слънчева природа (например цитрусови масла). Миризмата на етерично масло от грейпфрут подобрява умствена активност и повдига настроението. Ако ви харесва миризмата на цитрусови плодове, опитайте да намажете тялото си с етерични масла от лимон, грейпфрут и лимонена трева.

За тези, които трудно стават сутрин, етерично масло от розмарин ще помогне със сигурност. Според източната медицина, розмаринът елиминира летаргия, свързана с липсата на енергия и има пробуждащ ефект.

Упражнения

Тук не говорим за фитнес или джогинг, а специални упражнения, които ви карат да се чувствате по-добре и щастливи. Някои от упражненията са по-скоро терапевтична гимнастика, тъй като извършването на движения не изисква мускулно усилие, а ефектът не отнема много време.

- Изправете се, сложете ръцете си надолу по тялото, краката ви са широки. Леко разперете ръце. Бавно клекнете, като нежно огъвате коленете си. Дръжте гърба си изправен, тялото - в центъра, не се отклонявайте нито напред, нито назад. Повтаряйте няколко пъти.

- Вдишайте дълбоко и повдигнете ръцете си, нека да бъдат пред гръдния кош. Издишайте, бавно издърпайте лявата си ръка вляво, след това повторете и с дясната.

-  Завъртете главата си наляво, сякаш се стремите да погледнете през рамото си. Съсредоточете се върху дишането и също така върху областта на бъбреците, за да стимулирате енергията в тази област. Направете същото в обратната посока.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама