Тази билка ще ви избави от много болести


Тази билка ще ви избави от много болести
Снимка: iStock

Експертите разкриха името на билката, която може да се справи с много заболявания. Тя също така има силен антисептичен ефект и много антивирусни свойства. Става въпрос за мащерката, която ще ви помогне да се справите с над 50 заболявания.

Какви са предимствата на мащерката?

Билката е изключително богата на полезни минерали, витамини и други компоненти, както и калий, желязо, магнезий, калций, манган и селен. Освен това съдържа витамини от групата В, бета-каротин, витамини А, С и Е, омега 3 мастни киселини и фолиева киселина. Мащерка, която обикновено се добавя към храната и може да се консумира под формата на чай, е важно хранително вещество, необходимо за здрав организъм и метаболизъм.

Помага при заболявания на горните дихателни пътища и грип

Съвременните проучвания показват, че мащерка има релаксиращ ефект върху хората с проблеми на горните дихателни пътища, като кашлица и бронхит. Ако страдате от други заболявания, подобни на грип, които влияят на вашата дихателна система, то пиенето на чай от мащерка е задължително. Много скоро ще забележите терапевтичния ефект.

6 ЗДРАВОСЛОВНИ НАВИКА, С КОИТО ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ДЕПРЕСИЯТА

Мащерката е богата на желязо

Желязото е жизненоважно за растежа и развитието на червените кръвни клетки в тялото. Тъй като железният дефицит може да причини анемия, добавянето на мащерка в ежедневната ви диета, може да помогне за предотвратяване на анемия.

Укрепва имунитета

Чаят от мащерка, особено през студените месеци, ще бъде защитен щит от грип и различни инфекциозни заболявания. Той  укрепва имунитета и предотвратява различни заболявания

Предотвратява преждевременното стареене

Изобщо няма да преувеличим, ако кажем, че чай от мащерка е отвара срещу стареене. Редовното му консумиране запазва клетъчните функции поради антиоксиданти, съдържащи се в билката и високо съдържание на флавоноиди. (Флавоноидите дават на растения ярки цветове, като жълти, оранжеви, червени и действат като антиоксиданти в човешкото тяло.) Така че смело можем да кажем, че мащерката предотвратява признаци на преждевременно стареене на клетки и органи.

Билката също така е един от най-мощните, естествени антимикробни лекарства и е сериозно оръжие срещу ангина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама