Няколко супер закуски за по-добро сърдечно здраве


Няколко супер закуски за по-добро сърдечно здраве
Снимка: iStock

Може би повечето от вас знаят, че закуската е най-важното хранене за деня и не бива да я пропускате. Лекарите препоръчват тя да включва някоя от следните храни, подобряващи  сърдечното здраве:

Плодовете и зеленчуците са отлични източници на витамини, минерали, комплексни захари и фибри, което ги прави и чудесна закуска.

Овесените ядки (каша) са много полезни с изобилието си от фибри и хранителни вещества (витамини от група В, цинк и магнезий), които имат благоприятен ефект върху сърдечната дейност. За още по-добър ефект добавете ядки, семена и плодове. Добра алтернатива на овесените ядки може да са ръжените ядки или тъмната елда, изключително богата и на протеини за повече енергия през деня.

Яйца и гъби на омлет може да са друг прекрасен вариант на закуска за по-здраво сърце, която го облагодетелства с качествените протеини, фибри и витамини.

Вижте още: Внимавайте с тези храни! Те са вкусни, но опасни!

Всички видове горски плодове са богати на полезни за сърцето антиоксиданти, желязо, фибри и витамини, което ги прави чудесно допълнение към всяка зърнена закуска.

Авокадото, семената и ядките изобилстват от качествени мазнини, които са изключително ценни за сърцето, без вреден холестерол.

За закуска избягвайте преработени храни с добавена захар, полуфабрикати и замразени продукти с трансмазнини, червено или птиче месо. Спрете цигарите и кафето. Използвайте с мярка полезните мазнини като зехтин и различни масла от ядки.

Бъдете активни, разхождайте се и спортувайте редовно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама