Носеното на ластик около китката може да ви убие, ето защо (ВИДЕО)


Носеното на ластик около китката може да ви убие, ето защо (ВИДЕО)
Снимка: istockphoto.com

За мъжете може най-важният аксесоар да е часовникът, но истината е, че за жените не е някоя скъпа гривна, а ластикът, който прекарва доста по-голямата част от времето на китката ни, а не на косата. Оказва се обаче, че това е не просто опасно, а животозастрашаващо. 

Вижте още: Невероятно: Ето как да си гадаем с пръстен за любов и бъдеще

През 2015 американката Одри Коп влиза във всички новинарски емисии заради тежката инфекция, която получава на китката от ластика за коса, който е държала на нея.

Одри забелязва, че има голяма подутина на ръката. След прегед при лекар, той ѝ изписва антибиотик, но въпреки това бучката продължава да расте. Тя веднага отива в болницата, където се установява, че има тежка бактериална инфекция, причинена от ластика на ръката ѝ. Благодарение на бързата реакция на лекарите Одри, която е била на крачка от сепсис, е спасена. 

Лекарят, който поема необичайния случай - д-р Амит Гупта, първоначало мисли, че инфекцията е получена от ухапване от паяк. По-късно обаче Одри Коп си спомня, че на инфектираното място е носила ластик с брокат. Тогава докторите установяват, че именно на това се дължи тежкото възпаление - бактериите от ластика са минали през космените фоликули на кожата.

За щастие Одри Коп се възстановява, но лекарите предупреждават да бъдем внимателни и да не държим ластиците на ръцете си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама