Опасна мода: Момиче почина след вдишване на дезодорант (ВИДЕО)


Опасна мода: Момиче почина след вдишване на дезодорант (ВИДЕО)
Снимка: Facebook

Есра Хейнс е на 13 години, когато претърпява сърдечен арест, след като вдишала дезодорант, докато била отседнала при приятелка за уикенда в Мелбърн, Австралия.

Сега опустошените родители на Есра, Андреа и Пол Хейнс, си припомнят кошмарния момент, когато получават обаждането: "Елате и вземете дъщеря си", пише "Дейли Мейл".

Вижте още: Научен пробив: Парализирана жена говори чрез дигитален аватар (ВИДЕО)

Когато пристигнали, парамедиците упорито се опитвали да я реанимират. Малко след като я откарват в болницата, Есра е поставена на животоподдържащи апарати, където остава до смъртта си, осем дни по-късно.

"Мислехме да я върнем у дома. Все още имахме надежда, не сме мислили за най-лошото", казват родителите ѝ.

Въпреки че семейството на Есра били оптимисти, че малкото им момиче ще се възстанови, лекарите били категорични, че е претърпяла необратими мозъчни увреждания.

Родителите били принудени да вземат болезненото решение да дадат разрешение да изключат животоподдържащата машина. На семейството било казано да доведат приятели и родители на тийнейджърката, за да кажат последното си сбогом с нея.

"Сложиха я на леглото, за да можем да лежим с нея, галехме я, докато почина", каза съсипаният баща Пол.

Тревожната тенденция сред младите да дишат хромирани бои и други домакински химикали, включително дезодоранти и дори спрейове против насекоми, отне живота на повече от 10 млади австралийци от 2009 г. насам.

Вижте още: Ранен признак на деменция може да бъде открит по време на къпане

Андреа и Пол сега се опитват да помогнат за обучението на децата относно ефектите от вдишването на опасни химикали и да предотвратят смъртни случаи като тази на тяхната Есра.

"Няма съмнение, че това ще бъде нашият кръстоносен поход", каза Пол пред "Herald Sun".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама