Отказах се от кофеина завинаги и ето какво се случи


Отказах се от кофеина завинаги и ето какво се случи
Снимка: iStock

Изминаха седем години, откакто се отказах от кофеина и мога да кажа, че изобщо не ми липсва. Да, може би понякога ароматът на кафе ме съблазнява, но аз няма да се подам на изкушението. Не и след като видях колко неща се промениха, когато спрях кофеина.

Вече не съм уморена през цялото време, тялото ми се адаптира и функционира нормално.

Вместо да подвеждам тялото си да остане будно или нащрек по-дълго, осъзнавам, че е време да си взема почивка. Върнах се към графика си за здравословен сън и се чувствам по-добре отвсякога.

Сигурна съм, че все още получавам някои много ниски нива на кофеин чрез моето безкофеиново кафе или любимия ми шоколад, но сода, енергийни напитки и обикновено кафе? Забравих за всички тези неща.

Повечето хора казват, че никога не биха могли да останат без кофеин, защото ако изкарат ден или повече без него, започват да се чувстват зле, уморени и раздразнителни, имат главоболие и какво ли още не. Да, първите дни е така, но после… Повярвайте ми, после се чувствате по-добре и много по-енергични.

Не ви трябва кофеин, за да се събудите сутрин. Изпийте чаша зелен чай, плодов сок или вода с лимон и ще видите огромната разлика. Ще сте свежи, изпълнени с енергия и добро настроение. И повече никога няма да посегнете към кофеина.

Вижте още: 10 причини да пиете вода с лимон всяка сутрин

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама