Ползи и вреди от употребата на пчелен прашец


Ползи и вреди от употребата на пчелен прашец
Снимка: Pixabay

Пчелните продукти са едни от най-обичаните и търсените, особено през зимните месеци. Добавяме ги към чайове, десерти, използваме ги при болно гърло или като превенция за заболяване. За щастие, България може да се похвали с доста силно поризводство на пчелен мед, прашец и прополис. Какво обаче трябва да знаете за второто?

Ползи от пчелния пращец

1. Бори се с вируси

Пчелният прашец е богат на витамини, предпазвайки ни от настинки. Тези добавки също могат да помогнат за възстановяване, ако някой вече има заболяване. Всъщност се препоръчва хората да приемат пчелен прашец през месеците, когато са най-податливи на настинка. Тялото ни става по-податливо на инфекции при недостиг на витамини.

Вижте още: Мощен еликсир с 2 съставки бори възпалено гърло и лошо храносмилане

2. Вдига нивата на желязо в кръвта

Почти половината от световното население има нива на хемоглобин под нормалното. Желязодефицитната анемия е причината техните органи да не получават достатъчно кислород. Симптомите на недостиг на желязо са особено чести при жени и вегетарианци. Въпреки това добавянето на малко пчелен прашец към диетата им може да помогне за компенсиране на липсата на желязо.

3. Съдържа магнезий

Съдържа много магнезий, който влияе положително върху сърцето и кръвоносните съдове. Също така помага за нормализирането на кръвното и намалява риска от развитие на инфаркт.

Противопоказания:

За съжаление, в някои случаи този продукт може да бъде вреден. Това е изключително силен алерген. Ако имате хрема и подпухнали очи през пролетта, не го яжте. Лекарите не препоръчват да консумирате прашец, ако имате диабет или нарушение на кръвосъсирването.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама