Разтоварващ режим за преялите на Великден


Разтоварващ режим за преялите на Великден
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте прекалили с хапването на Великден, както повечето от нас, не се притеснявайте. Днес ще ви предложим 5 лесни стъпки как бързо да се върнете към нормалното си хранене, а също така да прочистите тялото си.

1. Започнете деня с топла вода с лимон

Топлата вода сутрин на гладно "буди" метаболизма, а също така помага за изхвърлянето на вредните вещества от организма. Лимонът от своя страна пък има много полезни свойства за тялото ни - помага за детоксикация, за по-добро храносмилане, за по-бързото горене на мазнините, при запек, алкализира тялото и зарежда с много антиоксиданти. Знаем, че сте го чували много пъти, но трябва да пиете също така поне 2 литра вода на ден.

2. През следващите 3 дена спрете въглехидратите

Имате нужда от здравословен комплекс от въглехидрати, за да осигурите енергия на тялото си. Проблемът е, ако сте яли прекалено много и грешните (преработени). За да възстановите правилната работа на организма си, просто спрете въглехидратите през следващите 3 дена, след което се върнете към нормалното си ядене. Това означава без хляб, паста, картофи, ориз или други продукти, съдържащи нишесте.

3. Не гладувайте

Ако си мислите, че ще отслабнете по-бързо, ако започнете да гладувате, сте на грешния път. Лишаването на организма от достатъчно количество храна забавя метаболизма и прави отслабването по-трудно. За да прочистите тялото си и да изгорите нежеланите мазнини, най-добре се хранете по 4-5 пъти на ден с правилната храна - чисти протеини, плодове, зеленчуци. Макар че се храните със здравословни храни, това не означава, че трябва да прекалявате с количеството, защото така затормозявате преработването. Всичко е в баланса.

салата

4. Тренирайте

Сигурно го знаете, но ще го кажем още веднъж - тренировките не само ни помагат да свалим килограми, но също така са полезни за целия ни организъм. Ще ви е по-лесно да се отървете от токсините, да забързате метаболизма и да се почувствате по-добре. Ако отдавна не сте тренирали, няма нужда веднага да се хвърляте на нещо супер интензивно - започнете постепенно да натоварвате тялото.

5. Включете билки за детокс 

По време на Великден ядем тестени изделия и храни, богати на захар и мазнини, което води до задържане на вода и подуване. За да се справите с този проблем, може да включите в менюто си билки за отводняване.

Корени пирей, листа мечо грозде, листа черна боровинка, дръжки от череши, глухарче, бреза са подходящи за отводняване. Смесват се и се взима една супена лъжица и се пуска в половин литър вряла вода. Вари се пет минути, прецежда се и се пие преди всяко ядене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама