Рецепти за лечение на гъбички по ноктите


Рецепти за лечение на гъбички по ноктите
Снимка: iStock/Guliver

Подбрали сме ви няколко ефективни рецепти, с които да се отървете от гъбичките.

Едно яйце, една супена лъжица слънчоглед и една чаена лъжичка оцет. Смесете продуктите и внимателно нанесете върху засегнатите участъци. Увийте в найлонова торбичка и закрепете с бинт. Оставете компреса цяла нощ. Сместа съхранявайте в хладилник. Курсът на лечение с този мехлем е 4-5 дни.

Джодженът също помага при лечението на гъбички. Няколко листа пресен джоджен се счукват със сол и се слагат между пръстите на краката. Обуват се чисти памучни чорапи и така се спи.

Бани на краката с кафе е руска рецепта, за която много хора казват, че била ефикасна. 1 лъжица смляно кафе се залива с литър вряща вода. Вари се още 2 минути на слаб огън. Когато температурата стане приятна, краката се киснат 15 минути, а после добре се подсушават.

Бани могат да се правят и с настойка от невен. 3-4 стръка невен се накисват в половин литър силна ракия и така престояват 21 дни. След това 4 супени лъжици от извлека се разтварят в 3 литра вода и краката се киснат 10 минути.

При гъбички между пръстите счукайте няколко скилидки чесън до получаване на каша. Смесете кашата със същото количество обезсолена свинска мас и мажете пострадалите места, докато изчезне микозата.

Традиционната медицина препоръчва ежедневно, два пъти на ден да намажете с засегнатите участъци с 5% йоден разтвор. Няколко дни след началото на лечението с йод може да почувствате леко парене. В случай че паренето се засили, това е знак, че провежданото лечение постига желания ефект. Курсът за лечение е 12 дни.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама