Ръцете ви постоянно са студени? Може да страдате от тези болести


Ръцете ви постоянно са студени? Може да страдате от тези болести
Снимка: iStock

Нормално е ръцете ви да са студени от време на време, особено когато навън е студено. Но когато това състояние зачести или когато има промяна в цвета на кожата, това може да е заболяване, което ограничава притока на кръв към ръцете, съобщава клиника в Кливланд.

Синдром на Рейно

Това всъщност е едно от най-честите заболявания, което засяга предимно артериите, които пренасят кръвта от сърцето към други части на тялото.

Анемия

При анемия човек има по-малко функционални и здрави червени кръвни клетки, което често води до дефицит на желязо. Ако тялото ни няма достатъчно желязо, ние нямаме достатъчно хемоглобин, така че е по-трудно кислородът да достигне до белите дробове и други части на тялото, което води до студени ръце. Освен студени ръце, анемията при хората може да причини и умора, главоболие, световъртеж, задух и бледа кожа. В повечето случаи лесно се лекува с добавки с желязо.

Вижте още: Тези храни буквално убиват черния ви дроб

Диабет

Лошото кръвообращение, както и стесняването на артериите, което често кара ръцете или краката ви да са студени, са също симптоми на диабет. Диабетът оставя големи последици върху кръвообращението ни, както и върху цялата нервна система, така че често е придружен от тези явления.

Ако имате студени ръце и усещане за повишена жажда, ядете много, но не наддавате на тегло и уринирате по-често, лекарите предупреждават, че непременно трябва да проверите нивото на кръвната си захар.

Вижте още: 5 важни симптома на диабет, които може би пропускате

Хипотиреоидизъм

Изобщо не е необичайно да имате студени ръце, ако имате проблеми с щитовидната жлеза. Когато работата на щитовидната жлеза е нарушена, много телесни функции в тялото отслабват и могат да се появят симптоми като умора, запек, необяснимо наддаване на тегло и постоянно усещане за студ, включително студени ръце.

Хипотиреоидизмът е често срещан при жени и мъже над 50-годишна възраст, но често се среща и при по-млади хора, съобщава "Index.hr".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама