Следвайте тези правила и ще имате здрав стомах


Следвайте тези правила и ще имате здрав стомах
Снимка: iStock/Guliver

Китайската платформа Sohu разкри какво трябва да избягвате, за да поддържате стомаха си здрав.

Необходимо е да се изключи нередовното хранене, защото когато тялото е гладно, стомашната киселина и протеините не се неутрализират от постъпващата храна и концентрацията им става твърде висока.

В същото време преяждането на обяд влияе на защитния механизъм на стомаха, принуждавайки храната да стои твърде дълго в стомаха и да го разтяга.

Емоционалният стрес може да се разпространи в лимбичната система през мозъчната кора, като по този начин засяга автономната нервна система и води до стомашно-чревна дисфункция. В резултат на това се уврежда защитното покритие на лигавицата, което може да доведе до язва на стомаха.

ПРИРОДНИ СРЕДСТВА ПРИ БОЛКИ В СТОМАХА

Поради твърде бързото усвояване на храната, тя навлиза в стомаха недостатъчно сдъвкана, увеличавайки натоварването на стомашно-чревния тракт. В дългосрочен план това може да доведе до редица стомашни заболявания.

Не бива да се отказва закуска, тъй като в бъдеще ще има стомашни проблеми. Освен това е необходимо да се избягва пиенето на мляко на гладно, тъй като протеините, мазнините и захарта в млякото водят до секрецията на стомашен сок.

Пиенето на много газирани напитки всеки ден е не само вредно за стомаха, но и води до напълняване. Твърдата храна се усвоява лошо в стомаха. По този начин причинява механично износване на стомаха и може да се стигне до язви.

Поемането пък на мръсна храна може лесно да доведе до инфекция с бактерията Helicobacter pylori, а преяждането по време на вечеря води до затлъстяване.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама
Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама