Страхотните ползи от червените боровинки


Страхотните ползи от червените боровинки
Снимка: iStock/Guliver

Консумацията на червени боровинки може да има много ползи за здравето.

Те са от най-големите и напълно естествени източници за получаване на витамин С, който защитава тялото срещу инфекции на пикочните пътища. Все повече изследвания показват други полезни ефекти поради високите им антиоксидантни свойства - плодчетата дори спомагат за понижаване на холестерола. Борците срещу свободните радикали защитават клетките от увреждане.

Червените боровинки от столетия са известни за профилактика и като лекарство при инфекции на пикочните пътища.

Много хора използват и хранителните добавки от червената боровинка се използват за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища, причинени от бактерии.

Доказано е също така, че червените боровинки спомагат за намаляване на зъбна плака, а сокът от червени боровинки може да възпрепятства натрупването на бактериите, които причиняват зъбна плака.

Вижте още: 10 от най-важните ползи, които притежава куркумата

Червените боровинки са много полезни и за сърцето.

Оказват превенция на сърдечните проблеми и помагат при наличието на различни болести на сърцето. Профилактиката с червена боровинка, като допълнение във вашият хранителен режим, може реално да намали риска от сърдечни заболявания. Ежедневната консумация на сок от червени боровинки увеличава нивото на добрия холестерол и намалява нивото на лошия холестерол. Това от своя страна е свързано с благоприятни ефекти върху сърцето и вашето кръвно налягане.

Червените боровинки са мощно средство срещу камъни в бъбреците. Хининова киселина в червените боровинки и може да помогне да се предотврати развитието на камъни в бъбреците.

Пиенето на сок от червени боровинки може да спре инфекция на пикочните пътища, защото пречи на бактериите да прилепнат към клетъчните стени.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама