Тази пролетна билка ще изчисти всички токсини от черния дроб


Тази пролетна билка ще изчисти всички токсини от черния дроб
Снимка: iStock/Guliver

С помощта на една пролетна билка може да прочистите черния дроб от токсини. Безспорен факт е, че функционирането на целия организъм до голяма степен се влияе от състоянието именно на този орган. Много хора погрешно смятат, че сериозните заболявания на черния дроб са тясно свързани с консумацията на алкохол. Да, този фактор играе важна, но не само той е провокатор на чернодробни заболявания.

Стресът, генетичната предразположеност, замърсената околна среда и небалансираната диета също са водещи фактори. В случая глухарчето може да е от изключително голяма полза за черния дроб.

Ползи от билката

Редовният прием на глухарче съдейства за нормализиране на метаболизма, понижаване на холестерола и прочистване на тялото от токсини. Същото така тази билка помага за разграждането на камъните в жлъчния мехур и за ефективно прочистване на жлъчните пътища. Всичко това насърчава изхвърлянето на токсини и постепенното възстановяване на функцията на черния дроб. 

ПРЕМАХНЕТЕ ВСЯКА БОЛКА С МАСЛО ОТ ГЛУХАРЧЕ

Как да почистим черния дроб с помощта на билката глухарче

За да прочистите черния дроб от всички токсини е необходимо още в началото на пролетта, веднага след появата на жълтите цветове на глухарчето, да проведете курс на лечение в рамките на две седмици. Този период е напълно достатъчен за елиминиране на всички токсични вещества от кръвта и черния дроб. Това ще доведе до укрепване на вътрешните органи и подобряване на метаболизма.

Пречистването се осъществява с прием на запарка ( приготвя се от корена на билката ), кафе от глухарче или отвара от цветовете му.

ЯЖТЕ ТОВА ЗА ЗДРАВ ЧЕРЕН ДРОБ

Настойка от корен глухарче

Измийте старателно корените и ги почистете. Две супени лъжици пресен настърган корен от глухарче се залива с 1 литър вода и течността се вари 20-25 минути. След това се охлажда и се филтрира. Приемайте по 100 мл от нея от два до три пъти на ден преди хранене.

Приготвяне на кафе от глухарче

За целта са ни необходими млади корени на растението, които трябва да се нарежат на малки парченца и да се изсушат добре на слънце или във фурната.

След като изсъхнат напълно ги запържете в сух тиган, след което ги натрошете на много ситно и ги използвайте за приготвяне на кафе в кафемашина или за турско кафе. Прибавете още карамфил, кардамон, канела, джинджифил или всяка подправка, която харесвате, за по-приятен вкус на кафето. Тази напитка трябва да се консумира 2 пъти на ден.

НАЙ-МОЩНОТО СРЕДСТВО ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА КРЪВТА

Отвара от цветовете на билката

Добър прочистващ ефект за черния дроб има и отварата от цветовете на билката.

Рецептата е следната:1 с. л. съцветия от глухарче се заливат с вряла вода (250 мл). Настоявайте до пълно охлаждане на течността. Приемайте 3 пъти на ден по 1/3 чаша от този лек. 

Еликсир от глухарчета за пречистване за черния дроб

За приготвянето на силно пречистващ еликсир от глухарчета ще са ви необходими 200 съцветия от билката. 

Измийте ги, след това ги залейте с 1 л вода и варете на слаб огън за четвърт час. Оставете течността да се кисне за 10 часа, след което я филтрирайте. Към запарката добавете 1 кг захар, сока от един лимон и отново варете на слаб огън за около час, след което я изсипете в буркани. Този еликсир има консистенция и вкус мед. Консумирайте го ежедневно като добавите към сок или чай.

Важно: Статията е с информативна цел! Не предприемайте лечение с билки без предварителна консултация с лекар или с фитотерапевт!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама