Златен корен – билката, която ще промени живота ви


Златен корен – билката, която ще промени живота ви
Снимка: iStock

Златен корен (Родиола) е растение, което обича студен климат, расте в различни части на Азия и Европа, а най-важната му функция е да премахне стреса. Корените му са полезни за укрепване на здравето. В определено време на годината, корените се отделят от почвата и се сушат. Те са изключително полезни при борба с психични разстройства и подобряване на благосъстоянието на човека. Златният корен активира функциите на мозъка, намалява нивото на хормона на стреса – кортизол, и повишава имунната система.

Но билката има и още много ползи. Намалява ревматизъм и болки в ставите. Дава сила и енергия, затова е особено подходяща за трениращи хора. Растението е полезно за хора, които имат проблеми с храносмилането и хемороиди. То има страхотни ефекти върху организма, лекува рани, възстановява тъканите и предпазва от възпаление.

Златният корен е супер полезна билка, която може да промени живота ви!

Освен че се бори със стреса, засилва имунната система и предпазва от инфекции, златният корен помага при възпаление на черния дроб. Използва се и при хроничен бронхит.

Това, което трябва да знаете е, че прекалено високите дози могат да предизвикат гадене и повръщане. Ето защо трябва да спазвате точно дозировката.

ЕТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА СИ ПОХАПВАТЕ ТИКВА ПО-ЧЕСТО

Отслабване с златен корен

Смята се, че това растение може да ускори изгарянето на мазнините в тялото. Някои от веществата в билката стимулира ензими в тялото, и по този начин изгарянето на мазнини в тялото се ускорява, особено в областта на корема. Установено е, че процесът на загуба на тегло се ускорява, особено при хора, които спортуват.

Златният корен ни прави и много по-издръжливи. Билката подобрява работоспособността, както и времето за възстановяване след физическо натоварване. А добрата новина е, че към нея не се привиква.

Ако сте бременни или кърмите, моля посъветвайте се с вашия лекар, който ще прецени дали може да приемате билката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама