Тези 5 храни съдържат повече витамин C от портокала


Тези 5 храни съдържат повече витамин C от портокала
Снимка: Pixabay

Всички знаем, че портокалите са богати на витамин С, но плодът има своите "събратя", които също съдържат ценното вещество. Македонският електронен портал A1 On представя 5 източника, които съдържат повече витамин C от портокала.

Червени и жълти чушки

Известно е, че чушките съдържат наистина голяма доза витамин С. Консумиране на половин чушка съдържа около 144 мг витамин С. Това е повече от препоръчаната дневна доза. Зрелите чушки са чудесен избор за дневната ви диета.

Киви

Екзотичният зелен плод е пълен с витамин С. Само едно киви, което е по-малко от един портокал, съдържа 84 мг витамин С. Този плод също е богат на витамини К и Е и фибри. Идеален е за зелено сутрешно смути.

Папая

Една порция от половината папая съдържа 94 мг витамин С, което е достатъчна за постигане на необходимата дневна доза на витамин С. Ако имате възможност, консумирайте го в плодови салати или под формата на смути.

Гуава

Това е тропически плод, съдържащ много витамин С. Един плод има около 200 мг витамин С, което е двойно повече от препоръчителната дневна доза за здрав организъм. Може да се добави към дневната диета заради ниското ниво на калории.

Ягода

Този червен плод е чудесен за вашето здраве. Може да се използва в десерти, смутита или зърнени храни. Една чаша ягоди съдържа около 85 мг витамин С. Ягодата е известна и с антиоксидантните си свойства, превенция на рака, подобрение на функцията на мозъка и на метаболизма.

8 ПРИЧИНИ ДА ЯДЕТЕ ПОВЕЧЕ ЯГОДИ

 

Източник: Агенция Фокус

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама