Тези напитки помагат за възстановяване от коронавирус


Тези напитки помагат за възстановяване от коронавирус
Снимка: iStock

По време на разболяване от COVID-19 основно трябва да пиете вода. Това важи и за периода на възстановяване, казва италианският лекар Анджелика Дювал.

Извън водата обаче има какво още да се направи. Можете да добавите здравословни смутита и напитки, за да възвърнете силата си. За тях Дювал препоръчва да се използват облепиха и червена боровинка.

"Вземаме два литра вода, загряваме я до 80 градуса и слагаме измити плодове, около 200 грама. За да е сладко, предлагам да добавите червени плодове като ягоди и боровинки. След това можете да използвате блендер и да получите здравословна и питателна напитка", съветва Дювал. Не е необходимо напитката да се вари, тъй като витамините няма да се запазят за лечебното ѝ действие.

Според диетолога освен смутита терапевтичен ефект имат и настойките на основата на зелен чай.

"Приготвяме ги по стандартния начин: две супени лъжици качествен насипен зелен чай на литър и половина вода. Нарязваме в него два резена портокал, добавяме една или две супени лъжици боровинки, по възможност замразени. Не препоръчвам да се подслажда, а е по-добре да се нареже ябълка без кората. Оставете напитката да кисне в продължение на 40-50 минути и я пийте през деня", каза лекарят.

Някои напитки трябва да се избягват по време на възстановителния период след COVID-19, продължава диетологът. На първо място в забранителния списък са силното еспресо и черния чай.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама