Това са най-добрите природни средства при болки в стомаха


Това са най-добрите природни средства при болки в стомаха
Снимка: iStock/Guliver

Има много причини, поради които можете да изпитвате стомашен дискофорт, а нерядко причинителят им може да бъдат високите нива на стрес, прием на пикантни храни или специфични подправки, резки промени в храненето, прием на медикаменти, притеснение, болест на Крон, гастрит, язва, колит и др.

Повечето от тези причини може да не са сериозни и симптомите им да преминат бързо.

Предлагаме ви няколко природни средства, които биха могли да ви помогнат за облекчаване на стомашния дискомфорт:

1. Джинджифил

Познат като продукт срещу гадене, полезните свойства на джинджифила са изключително много. Той чудесно се вписва в хранителната диета и може да бъде ефективно средство за лечение на някои видове стомашни неразположения. Джинджифилът се използва като средство срещу възпаление. Може да си приготвите отвара от джинджифил като настържете малко корен от пресен джинджифил и с него си направите чай.

2. Чай от лайка

Цветовете от лайка имат противовъзпалителен ефект върху човешкия организъм и нерядко се използват под различна форма за редица оплаквания, свързани с влошеното благосъстояние на организма. Свареният цвят от лайка, поднесен под формата на чай, помага за отпускането на стомашните мускули и намалява спазмите.

Вижте още: Страхотните ползи от малините

3. Мента

Листата от този свеж продукт съдържат естествен аналгетик, който сам по себе си има силно обезболяващи свойства. Тя може да се прилага като средство против гадене, разстроен стомах и болки в корема. Има различни начини, по които да приемате ментата, например под формата на чаша чай, ментови дражета или просто като я консумирате в суров вариант.

4. Ябълков оцет

От далечни времена, полезните противовъзпалителни свойства на оцета са добре познати. Лъжица ябълков оцет разтворен в чаша вода в комбинация с мед, могат да неутрализират болките в стомаха и да намалят храносмилането на нишестето, позволявайки му да стигне до червата и да поддържа добрите бактерии в добро състояние.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама